Nohut mayası ile hazırlanan hamuru, kumru ekmeğine özel şeklini aldıktan sonra sırasıyla pekmezli su ve susama batırılır. Taş fırınlarda pişirilen ekmekler, taban kısmı kalın olacak şekilde kesildikten sonra ızgarada renk alana kadar kızartılır. Evet, ekmeğin kızartılması önemli bir nokta.

Nohut mayalı olması da sandviç ekmeklerinden de jülyen şeklinde doğranmış sosis ve olmazsa olmaz diğer malzemelerin arz-ı endam ettiği ev yapımı kumru hazırlıyoruz.

Malzemeler:

4 adet sandviç ekmeği

10 adet uzun sosis

150 gram sucuk

150 gram salam

200 gram kaşar peyniri

1 adet domates

1 yemek kaşığı tereyağı

Püf Noktası?

Ekmeklerin ortadan ikiye kesin ve tereyağıyla güzelce yağlayın. Isınmış ızgara tavada tereyağıyla bir güzel ısıtın. Eğer izli tavanız yoksa normal tavada veya fırında ısıtabilirsiniz.

Nasıl Yapılır

İki parçadan oluşan ve iç kısımlarını küçük bir parça tereyağıyla yağladığınız sandviç ekmeklerini ızgara izli tavada gevrek bir hal alana kadar kızartın.

Sosisleri uzun ince şeritler halinde jülyen doğrayın. Sucuk ve salamları halka şeklinde incecik kesin.

Sap kısmını temizlediğiniz domatesi salamlarla aynı incelikte olacak şekilde dilimleyin. Kaşar peynirini dikdörtgen şeklinde kesin.

Kalan tereyağını, ekmekleri de kızarttığınız ızgara izli döküm tavada eritin. Şerit şeklinde kesilmiş sosisleri, yüksek ateşte soteledikten sonra bir kenara alın.

İncecik kesilmiş sucuk ve salamları çok kısa sürede arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına kızarmış sosis şeritleri paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve salam dilimlerini yerleştirin. Domatesleri ekleyin.

Son olarak; kaşar peynirlerini tavaya alın ve sadece bir taraflarını kızarttıktan sonra kumru sandviçlerin üzerine kızarmış kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Bırakın diğer kısmı kızarmış sucukların sıcaklığıyla erisin.

Kapak kısımlarını kapattığınız sandviçleri, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.