Etli yemeklerin en kolay ve en dikkatli şekilde pişirilmesi de şart olan tariflerinin başında geliyor kendileri. Yüksek ısıda mühürlemek, soğan ve domatesini mutlaka ilave etmek şart. Yanına bir pilav ve salatayla en şahane öğüne dönüşüyor.  

Malzemeler

600 gram sotelik dana eti

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış)

2 adet orta boy domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)

3 adet orta boy yeşil biber(doğranmış)

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

Püf Noktası

Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.

Pişirme Önerisi

Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 1 adet yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin.

Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil biber ekleyin ve sotelemeye devam edin. Sotelik doğradığınız 600 gram dana etini ilave edin.

Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin. Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.

3 adet soyulmuş ,doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin. Birer yemek kaşığı biber ve domates salçasını 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin.

Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Etleri yumuşayan soteyi, lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!