Ligde istediği sonuçları alamayan ve beklentilerin çok ötesinde bir futbol sergileyen Mardin 1969 futbol takımı gruptaki yeri tehlike arz etmeye devam etmektedir. Zaman zaman sürpriz sonuçlar da alan Mardinspor’un bulunduğu durum taraftara saç baş yolduruyor. Ligde kalabilmek ve kötü gidişatına “DUR” demek istedi. Mardinspor, Of deplasmanında aldığı 2-0’lık galibiyet ile içinde bulunduğu psikolojik durumuna da adeta “Off” dedi.

3.lig 3.grupta yer alan Mardin 1969, evinde ağırladığı Kararbükspor’u 5-0 gibi net ve farklı bir sokrla yendi. Ligde kalma şansını biraz daha artıran Mardinspor’un hedefi, kader diye tanımladığı  Gümüşhanespor’udadevirerek ligde kalmayı garantilemek.

Karabükspor galibiyeti sonrasında Mardin 1969’ın değerli başkanı Nasır Duyan ile takımın durumu ve gidişatı hakkında konuştuk. Teknik direktör boşluğu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Duyan “Amacımız takımı ligde tutmak. Bunun için daha sonuç alıcı maçlar çıkarmak ve daha iyi bir futbol oynamak istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Kendine güvenimizi oyuna yansıttığımız zaman istediğimiz sonuçlar ortaya çıkmaktadır. İşte gördüğünüz gibi iyi bir futbolla Karabükspor’u yenmeyi başardık. Bu oyunumuzu diğer rakiplerimize karşı da ortaya koyacağız ve kalan maçlarımızı bu anlayışla bitirmek istiyoruz. Yeni bir hoca getirmeyi düşünmüyoruz. Çünkü az maç kaldı, yeni hoca takımı tanıyana kadar lig bitecek. Hali hazırda Halim Hoca ve İbrahim Halil Hoca takımın başında. Onlar kalan maçlarda takımın başında olacaklar. Takımı ve oyuncuları da iyi tanıyorlar. Bu noktadan bakılırsa teknik direktör sorunumuz yoktur” ifadelerini kullandı.

Ligin tamamlanmasınasayılı maçlar kala Mardin 1969 futbol takımının mevcut teknik  ekiple sezonu bitirecektir.Bize göre de yeni bir teknik direktör ile anlaşmaya gerek yok. Takımı havasını, psikolojisini, oyuncuları ve taraftarı iyi tanıyan Halim Hoca ile İbrahim Halil Hoca ikisi birlikte teknik taktik ve yeni bir hava ile sezonu başarıyla tamamlayacaklar. Adı geçen hocalarımız kuşkusuz takımın sorunlarını içerden daha iyi biliyorlar. Biz dışarıdan bakanlar sadece takımın kondisyon sorunu ve gol kısırlığı yani son vuruşta kendini gösteren sorunları biliyor ve görebiliyoruz. Hocalar daha fazla takımı çalıştırarak bu her iki sorunu çözüme kavuşturabilirler, buna eminim. 

Fakat asıl sorun bize göre, iç sahada ortaya konulan oyun. Oyuncular taraftarın önünde “maç kazanamama” sendromuna girmiş sanki. Sanki oyuncular bu konuda “kendini gerçekleştirmiş kehaneti” yaşıyorlar. O nedenle kalan maçların kazanılması bu sorunun çözümüne fazlasıyla bağlıdır. Bunun mutlaka çözülmesi gerekmektedir.

Takımın Ligde Kalması Şehir Kimliğini Olumlu Etkileyecektir

Türkiye’de Mardin, Kent Kimliğine sahip olan önde gelen şehirlerden biridir kuşkusuz. “Farkı Etnik, Farklı İnanç, Farklı Kültürler” diyarı olma nitelemesiyle uygarlıkların toplamı olarak da tanımlayabildiğimiz güzel şehrin adı geçen özelliklerine spor alanında elde edilen başarılar da eklenebilir.

Şehrimizin geneline bakıldığı zaman kurumsallaşan inanç ve kültür faaliyetlerinin yanında zor şartlar altında varlığını sürdüren sportif çalışmalarının da giderek kurumsallaştığını gözlemleyebiliyoruz. Halkın sahip olduğu bu potansiyele gelen valiler ve kaymakamlar da buna duyarlılık gösterdikleri bir gerçek. Bunun neticesinde de şehrimizin giderek bir “Sportif Kimliği” de oluştuğunu söylemek abartı sayılmamalı, diye düşünüyoruz.

Bu sportif çalışmalarının kapsamında Mardin’in futbol takımının profesyonel lige çıkarak mücadele etmesi kuşkusuz azımsanmayacak bir başarıdır. YineEfeler Liginde Kızıltepe Belediyesinin voleyboldaki başarısı takdire değerdir.

Tıpkı üniversitenin yanında Mardinspor’un başarısı şehrin kimliğinin bir bileşeni olma yönünde önemsenmelidir. Mardinliler, üniversiteye ne kadar önem veriyorsa Mardinspor’a da o derece önemsenmeli ve destek olmalıdır. Bu anlamda Mardinspor’un profesyonel ligde kalması için Başkan Nasır Duyan yönetiminde herkese destek çağrısında bulunuyoruz.