A Milli Futbol Takımı, Gine ille oynadığı özel maçta 0-0’lık skorla sahadan beraberlikle ayrıldı. Millilerin sahadaki isteksiz tavrı gözlerden kaçmadı.

Ay-yıldızlılarımız Alanya’da konuk ettiği Gine takımına karşı ilk yarı boyunca tek bir şut girişiminde bile bulunmadı. İlk yarıda Avrupa Futbol Şampiyonası’na(EURO 2020) gidecek gibi bir takım yoktu sahada. Heyecanını kaybetmiş ruhsuz futbolcular vardı. Üstelik bu oyuncu grubunun farkında olmadığı bir durum daha var. O durum grubumuzda belki de en ciddi rakibimiz olan İtalya maçına 10 günden az bir süre kaldığı. Gine ile oynadığımız özel maçta kağıt üzerindeki rakibimize göre ciddi kalite farkını ilk yarıda maalesef sahaya yansıtamadık.

İkinci yarıda da ilk yarıda olan isteksiz oyunumuz oyunun belirli bir bölümünde yine devam etti. Kalitemizi bir türlü 90 dakika boyunca istediğimiz düzeyde sahaya yansıtamadık. Sistemsel bir problem değil daha çok oyuncu bazlı bir problem varmış gibi görünüyordu sahada. Çok yetenekli ayaklarımız sahada bir türlü kendi üstünlüklerini kabul ettiremediler. Pas bağlantılarımız çok zayıftı ve bir türlü hücumda istediğimiz gibi çoğalamadık. Aksine kalemizde de maçın son çeyreğinde ciddi bir pozisyon verdik.

Millilerimizin bir an önce bu ruhsal pisikolojiden kurtulması lazım. Sahadaki oyuncular yeni ve alışma sürecinde böyle kopukluklar olur. Ancak ne kadar yeni ve ne kadar alışma sürecinde olursak olalım bizim var gücümüzle mücadelemizi göstermek ve sürekli arayış içinde olmamız gerekir. Bizi bu turnuvada mücadelemiz ayakta tutacak olan en önemli faktörlerden birisi. Dünkü kadro ile bir daha maça çıkmayacağız belki ama ne olursa olsun üzerinde ay-yıldızlı formayla sahaya çıkan herkes terinin son damlasına kadar o forma için mücadelesini göstermek zorunda.