Sevgili okurlar, artık hangisinden, neresinden, neyinden söz edeceğimize şaşırdık. Gün geçmiyor ki şaşırtan olaylarla karşılaşmayalım. Son zamanlarda kötü alışkanlıkların başında gelen küçük yaşta uyuşturucu kullanımı ülkenin üst sıralarındaki gündemine oturmuştu maalesef artık o da raflardaki yerini aldı veya pabucu dama atıldı.

Yazıyı okuyan birçok genç arkadaşımız bu tecrübeyi edinmemiş olabilirler onun için kısa bir hatırlatmakta yarar var. Yaşlılarımız uzun kış günlerinde gerek bizi korkutmak, gerekse terbiye etmek, ders vermek için gaz lambası eşliğinde masallar anlatırdı içinde korkunun da olduğu. O masallar ahir zamanda diye başlar ve devam ederdi. Bu günler de okuduğum her haberde o ahir zamanda yada derin bir kabusta yaşadığım hissi tüm benliğimi ele geçirmiş durumda. Her gün ülkede irkilmemize, yada kabustayız hissini yaşamamıza neden olan olaylar yaşanıyor. 12 yaşındaki bir kız çocuğu diğer çocuğu kendisini küçük düşürdüğü iddiasıyla hortumla dövüp, bıçaklayıp öldürüyor okulda. Bakin incecik yer burası “okul” çocuklarımızı güvenle gönderdiğimiz, şüphe etmediğimiz okul cinayet mahalli artık. Amerika'dan duyardık öfke ile katliam yapan çocukları, yada başka ülkelerden artık ülkemizden duyuyoruz ne acı.

Sorulacak çok soru var fakat birini soracağım. Ne yaşattınız da bu hale geldi? çocuklar ve ülke. Fakat, sizin dediklerinizi hatırlar gibiyim. Elbette siyasetçilerin ağır hakaret, küfür vs konuşmalarının gündemdeki ilk yerini aldığı açık, bazı din ve ahlak öğretecek eğitimcilerin çocukların ailelerine hakarete varacak tanımlamaları konuşmaları, trafikte giderken birbirlerini hayata ilk kez gören insanların yol verme veya yan baktın diyerek şiddete yönelmeleri gibi gibi gibi sizde haklısınız.

Yeni karanlık bir ahir zamandan geçiyoruz temennim erken uyanılması.