Amedspor’un transfer çalışmalarına değinirsek öncelikle şunu söyleyebilirim ki, kısa zaman takımımızın önündeki en büyük handikap artık bunu tekrarlamaya gerek yok.

Bu dezavantajı pozitife çevirmeye çalışan yönetimde yapılan transferler kağıt üstünde önemli ve etkili görünse de daha çok göze batan kalede sıkıntı olmayacak gibi görünmesi, orta saha da özellikle Oğuzhan’ın etkili olmaya aday oyunu ile Deniz’den sonra bir türlü bulamadığımız 10 numara eksiğimizi kapatacak gibi görünüyor. Şu an en önemli eksiklik etkili bir forvet görünürken, Stoperde de derleyen toplayan güven veren isme ihtiyaç var.

Ayrıca iç transferde kalan oyuncuları görünce özellikle Bünyamin’in oyununun üstüne koyacağına, Yusuf’un toparlanırsa sol açık için etkisini göstereceğine, Abdullah’ın saha da sakatlıksız bir sezon geçirirse formanın en büyük adayı olacağına, Seymen ve Muhlis’in idman sonu ve boş günlerinde bile ekstra çalışmalar ile eksikliklerini giderip formaya yapışmalarına, cezasız sahada hep olan her yerde etkisini gösteren bir Mansur’un futboluyla konuşulacağına inanıyorum, İNANMAK İSTİYORUM. (Bu iç transferler açıklanınca alkışlayanın yanında eleştiren de çok oldu belki bize de eleştiri gelecek, ama şunu belirtmekte yarar var ki imzalar atıldıktan sonra bize düşen hadi artık koyun etkili oyununuzu sahaya eski formunuzu yakalayın demektir.)

Eksiklikler giderildi mi derseniz?

Halen eksik olan bölge sayımız fazla…

Mutlaka transfer yapılacaktır, ama her zaman belirttiğimiz gibi nokta ve DOĞRU transferlere odaklanılmalı diye düşünüyorum.

Diyarbakır FK Takımı için ise, öncelikle şunu belirteyim;

Keşke takım içinde olmalı diye düşündüğümüz 6-7 isim daha kalsaydı, böylece iskelet onların üzerinden kurulabilir, yeni oyuncuların geçiş dönemi de daha kısa sürede atlatılabilirdi.

Özellikle Barış, Emircan, Fuat ve Salih önemli transferler görünürken, takımımız için en az 7 doğru transferin daha olması gerektiğini düşünüyorum.

Futbolda 4 ana bölgeye (Kale Stoper Orta Saha Forvet) alacağınız iyi adamlar sizi sezon içinde üstlerde olmanızı sağlayacaktır.

Bu 4 kritik noktada yapılacak etkili transferler ile hem Amedspor, hem de Diyarbakır FK’nin ligin etkili ve favori takımları olacağına inanıyorum.

İki takımımız için de çok fazla isme ve yoruma girmedik neden derseniz bazen öyle transfer yaparsın ki çok şeyler beklersin, ama hiç bir şey yapamaz bazen de alternatif olsun diye düşündüğün oyuncu sezon içinde senin en önemli ve vazgeçilmezin olur. Onun için kağıt üstünde değil de saha içinde izleyip yorumlamak en güzeli…

Bu arada iki takımda hazırlık maçları anlamında yine geç kalıyor.

Lig başlayıncaya kadar 2-3 hazırlık maçı sezon öncesi çok noktada eksiklikleri görme ve devam eden transfer sezonu hamleleri için etkili olur. (İçimdeki düşüncemdeki en güzel hazırlık veya sezon açılış maçı artık adına ne derseniz AMEDSPOR-DİYARBAKIR FK maçıdır. Tabi keşke seyircili oynansaydı, ama yine de neden olmasın niye olmasın.)

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor'la Kalın.