Bu hafta o kadar çok gündem var ki hangisinden başlayayım karar veremedim. Onun için size önemli 2 gündemden kısa kısa bahsetmek istiyorum. Benim için öncelikli gündem ölüm orucunu sonlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili yaşananlar.

 Gökçek'in cenazesi Cemevi’nden kaldırılıp Kayseri'ye götürülene kadar bir sürü saldırı yaşandı. Kayseri'de defnedildikten sonra da bazı ırkçı grupların saldırıları devam etti.

MHP ve Ülkü Ocakları’nın tehditlerine karşı MHP Yönetimi Kayseri yapısını kapattı. Ancak saldırılar yine devam etti ve Gökçek'in cenazesinin mezardan çıkarılıp yakılması istendi. Bu kadarı artık vicdana ve izana sığmıyor. İnsan denilen mahlukat nasıl bu kadar aşağılık olabiliyor anlam veremiyorum. Ülke olarak bu kadar vicdansızları içimizde izole etmediğimiz sürece çok zor ilerleriz.

Bir diğer konu koronavirüs salgını ve normalleşme süreci. Elbette ki hepimizin normalleşmeye ihtiyacı var, ancak bunun çok sağlıklı ve kademeli bir şekilde yapılması lazım. Yoksa uzmanların da dediği gibi 2. ve 3. dalga çok geç kalmadan gelebilir. Herkesin çok iyi idrak etmesi lazım. Bu virüs ve salgının şakası yok. Dünya genelinde yüzbinlerce kişi hayatını kaybetti. Örneğin Van'daki bir taziye çadırından 84 kişi koronavirüse yakalandı.

Defalarca uyarılar yapılmasına rağmen bu kadar bilinçsizce bunun yapılması akıl alır gibi değil. Önlemlerin sıkı tutulması ve bu tür toplu organizasyonların kesinlikle yapılmaması lazım. Liglerin Haziran'da başlayacak olması da ayrı bir skandal. Bir kişiye virüs bulaşması durumunda bütün sporcular ve teknik heyetin karantinaya alınması lazım. Böylesi bir durumda yeniden ligler ertelenecek.

Sırf birileri istiyor diye asla kimsenin sağlığı riske edilmemeli. AVM ve iş yerlerinin açılması da aynı şekilde çok riskli. Farkındayım hükümet çok ciddi bir ekonomik krizin içine girmiş durumda. Artık salgın nedeniyle ödenen ödenekler, kiralar, işsizlik maaşları çok fazla külfet olmaya başladı. Bunun için "Açalım da en azından bu külfetlerden kurtulalım" deniliyor ama çok riskli ve daha ciddi bir krizin içine girilecek.