Günümüzde farklı çiğ börek iç harç ve hamurla yapılsa da en orijinal hali hamurunda maya olmadan yapılanı aslında. Tıpkı büyüklerimizin yaptığı gibi bir hamur ve iç harçla enfes bir çiğ börek tarifi hazırlıyoruz.

Püf noktalarına dikkat ettiğiniz taktirde puf puf kabaran, yağ çekmeyen nefis çiğ börekler hazırlamanız mümkün. Birkaç malzeme birkaç temel teknik en efsane çi börekleri yapmanız için yeterli. Hamur malzemelerini tezgaha almaya başlayın. O zaman buyurun tarife, yanına bol köpüklü bir ayranla tadına varın. Şimdiden ellerinize sağlık diyor orijinal çi börek tarifimize buyur ediyoruz.

Malzemeler

Hamuru için:

1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

3,5 - 4 su bardağı un

İç harcı için:

250 gram orta yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay bardağı su

Kızartmak için:

1,5 - 2su bardağı sıvı yağ

Püf Noktası

Vaktiniz varsa hamurunuzu dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Harcın içine koyulan su kıymanın böreğin içerisin de topaklanmaması için o yüzden su koymayı unutmayın. Ayrıca bol kızgın yağda kızartırsanız puf puf kabaran yağ çekmeyen çiğ börekler hazırlamış olursunuz.

Nasıl Yapılır?

Hamur için tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin ve üzerini kapatarak oda sıcaklığında 15 - 20 dakika dinlemeye bırakın.

Bir kasenin içerisine su hariç iç harç için gerekli malzemeleri alıp yoğurun. Azar azar su ilave ederek kıvamını ayarlayın.

Dinlenen hamurdan bezeler ayırın, hafif unlu tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. İçerisine iç harçtan koyup kapatın.  Kenarlarını kesici yardımıyla kesin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.

Yağı kızdırın ve hazırladığınız börekleri yağda arkalı önlü kızartın. Börekleriniz hazır! Afiyetler olsun.