Geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geç kalınmış olmasına rağmen sevindirici bir karar alındı. ÖSYM Başkanlığı Diyarbakır'ımızın gözde ilçelerinden biri olan Silvan ilçesinde Sınav Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü açılmasına karar verildiğini duyurdu.

2015 yılında ilçemizde yaşanan çatışmalı ortamın getirdiği ekonomik yetersizlikler, barınma, eğitim ve sağlığa erişim sorunları nedeniyle ciddi sayılara varan zorunlu göç yaşandı. Bu göçlerle birlikte şehrin ekonomik yetersizlikleri daha da derinleşti. Kentin yeniden inşası ve toparlanması halen tatmin edici bir doygunluğa ulaşamamış olsa bile yapılan bir takım çalışmalar oldu. Bunlardan bir tanesi de Silvan Meslek Yüksek Okulu Geliştirme Derneği ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu bünyesine ÖSYM Sınav merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü kazandırma çalışmaları oldu. Dernek  her yıl sınav öncesi dilekçe vererek, taleplerini yenilediler. Israr sonuç getirdi ve bu haklı taleplerinin mücadelesinin ardından ÖSYM 6 yıl sonra Silvan İlçesine Sınav Merkezi ve Sıvan Koordinatörlüğü açma kararı verdi.  6 Nisan 2021 tarihinden itibaren Silvan'da Sınav Koordinatörlüğü kuruldu.

Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmak için geçtikleri bu yolda bizler de onlar için en iyi şartları sunmaya çalışmaktayız. Bu sınavlar için öğrencilerimiz il merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı. KPSS ve YKS'ye girecek öğrencilerimiz için uzun yollar, konaklama ve beslenme büyük bir stres kaynağı olmaktan çıkarak kendi şehirlerinde sınava girmenin rahatlığını yaşayacak.

İnşallah bu yıl Haziranda yapılacak olan YKS sınavı da dahil olmak üzere, bundan sonra  öğrencilerimizsabah evlerinde kahvaltılarını yaparak kısa bir süre içerisinde sınav yerlerine ulaşabileceklerdir.

Bu anlamda ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü Silvan ilçemiz adına çok önemli bir kazanım olmuştur. Koordinatörlük, Silvan ve çevre ilçelerde bulunan ortaöğretim (lise) öğrencilerinin günü birlik sınavlara girmelerine imkân sağlamıştır. Bölge halkına hem ekonomik hem de sosyal açıdan sunduğu katkılarla haksız rekabeti ortadan kaldırmıştır.

İLÇENİN EKONOMİ KAZANIMI OLACAK

Ölçme, seçme ve Yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından Sınav merkezi ve ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü ile ilçeye gelecek olan öğrencilerin ilçe ekonomisine de katkılarını unutmamak gerekir. Silvan ilçemizde Kalkınmayı bir bütün olarak sürdürülebilir ve bir bütün olarak düşündüğümüzde öğrenci, yol ve yemek ekonomik olarak en stratejik sektörlerdendir. Bu sektörlerin canlanmasını temenni ederiz.

Silvan İlçemiz ve bölge ilçelerimize hayırlı olsun.  Hepimiz ülkemizin yarınları olan öğrencilerimiz ve gençlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Silvan bu potansiyeli ile bölgenin cazibe merkezi olama yolunda ciddi adımlar atacağına inanıyorum.  Bu vesileyle ÖSYM yetkililerinin bu doğru kararlarından ötürü tüm Silvan halkı ve Diyarbakır halkı adına teşekkür ediyorum...

Silvan ilçemiz adına çok önemli olan bu gelişmeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.