Patatesi çok seviyor, sunumuyla ve lezzetiyle farklılaşan nefis bir akşam yemeği yapmak istiyorsanız, size lezzet dolu bir tarifimiz var! Patatesleri rendeliyor ve güzel bir harç hazırlıyoruz. Patates harcını tepsiye yayıp fırınlıyoruz. Biberiyle, baharatlarıyla lezzetine lezzet katacak kıymalı sosu da hazır ettikten sonra patatesle buluşturup rulo haline getiriyoruz. Kaşar peyniriyle de noktayı koyup dışı nar gibi kızarmış, içi lezzet dolu patates ruloyu dilimleyip servis ediyoruz.

Malzemeler

Patates Harcı İçin:

5 adet patates (rendelenmiş)

3 adet yumurta

1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 avuç kıyılmış maydanoz

2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Harcı İçin:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

400 gram dana kıyma (orta yağlı)

1 adet soğan (küp doğranmış)

1 adet yeşil biber (doğranmış)

1 adet kapya biber (doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı su

Üzeri için:

1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş çiğ patatesleri bir kasede yumurta, kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte güzelce karıştırın.

Hazırladığınız patates harcını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayın ve suyunu salıp çekene dek 180 derece fırında yaklaşık  40 dakika pişirin.

Kıymalı harcı için; tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun. Üzerine soğan, yeşil biber, kapya biber, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın. Son olarak salçasını da ekleyip kavurduktan sonra suyu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Fırınlamış olduğunuz patates harcını çıkarıp rulo haline getirin ve oda sıcaklığında bekletin. Beklemiş olan patates harcını tekrar fırın tepsisine açın ve kıymalı sosu üzerine yayıp rulo haline getirin.

Rulo patatesin üzerine kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana dek 10 dakika daha fırınlayın.

Fırından çıkardığınız patates rulonun ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!