Kızartması, haşlanmaşı, fırınlanmışı... Patatesin her türlü hali bize ona yeniden hayran bırakmaya yetiyor. Bu kez onun bulgurla buluşmasına şahit olmak için toplandık. Mutfağımızın en sevilen bakliyatlarından bulgur, haşlanmış patateslerle birlikte bir harcın içine girdi. Renk olmadan olmaz. Salçalar da dahil oldu bu harca. Biraz da maydanoz girdi, ferahlık geldi. Patatesli bulgur köftesi, diğer adıyla kurus patata karşınızda!

Elimizin altında hep bulunan malzemelerden şahane bir köfte harcı çıktı ortaya. İçli köftenin dış harcına benzeyen bu lezzet, şekil alıp, kızgın yağda nar gibi kızardı. İçinde et olmadan yapılabilecek en köftelerden birine dönüştü. Siz onu dilediğiniz sosa batırabilir, keyif anlarınızın favori eşlikçisine dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler:

2 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı sıcak su

3 adet haşlanmış patates

1/2 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet yumurta

5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

1,5 su bardağı un

Püf Noktası:

Bulgurunuz yeterince şişmemişse 1/2 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Unu karışıma azar azar yedirin ve hazırladığınız köfteleri en az 15 dakika, vaktiniz varsa 40 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra kızartın.

Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kabın içine alın. Üzerine sıcak su ilave edin. Kabı streç filmle kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra üzerine sırayla soğanı, maydanozu, patatesi, yumurtayı, salçaları ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın.

Karışıma unu azar azar ilave ederek yoğurun. Karışım kıvam aldığından içerisinden bir top alın. Elinizle yuvarlak köfte şekli verin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi uygulayın.

Üzeri yağlı kağıt kaplı bir kesme tahtasının üzerine köfteleri dizin. Dolapta 15 dakika kadar dinlendirin. Çıkarıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.