Börek dediğin, fırına atıldıktan 20-25 dakika sonra evi yuva gibi kokutur. O koku, ya edilecek kalabalık kahvaltının hazırlığı ya da gelecek dostların habercisidir.

Böreğin, çıtır çıtırı, bol malzemelisi, mis gibi kokanı makbuldür. İnce belli bardakta, tavşan kanı bir bardak çay ve bir dilim börekle sohbetler daha keyifli, ortam daha samimi oluverir.

Patatesli rulo börek tarifinin içindeki malzemeler dolayısıyla, pişerken yayılan mis gibi kokudan evinizin her köşesi nasibini alacak. Patates, nane ve peynirin birleşimiyle, ağız sulandıran bir lezzet ortaya çıkaracak.

Malzemeler

5 adet orta boy haşlanmış patates

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

3 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı kuru nane

3 adet yufka

200 gram beyaz peynir (yumuşak)

Püf Noktası

Börek hafif donmadan doğrarsanız, dilimler çok yassı olabilir. Tuz oranınıza peynirinizin tuz oranına göre karar verin.

Pişirme Önerisi

Yufkalar altın rengi bir görünüm almadan fırından çıkarmayın, yoksa çıtır çıtır bir doku elde edemezsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kasede haşlanmış, ezilmiş patates, eritilmiş tereyağı, yumurta, tuz, kuru nane ve yoğurdu karıştırın.

Bir yufkayı tezgaha serin, üstüne patatesli harçtan sürün, üzerine beyaz peynir parçaları da ekleyin ve 2. yufkayı yayın yine patatesli harçtan sürüp, son kata da aynı  işlemi uygulayın.

Üst üste dizilmiş olan yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Kenarlarındaki fazlalıkları alıp, streç filme sararak buzluğa koyun. Kolayca dilimlenmesi için yaklaşık 1,5 saat buzlukta bekletin.

Börek hafifçe donunca, keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.

Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana, çıtır çıtır bir görünüm elde edene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.