Patlıcanın içerisine girip de kötü olan bir yemek düşünemiyoruz. Mezesi, salatası, dolması... Her şeyi ile damaklara şenlik olan patlıcanı bir de Bergama yöresinin usulü ile deneyin. Patlıcan çığırtma tarifi ile sevdiklerinize enfes bir başlangıç hazırlayacaksınız. Üstelik zeytinyağlı yemeklere bayılanların vazgeçemeyeceği bir tarif olacak. Ayrıca her bütçeye yönelik olan bu lezzet, sofralarınızda ana yemeğinizin öncesinde midelere altlık görevi görecek.

Bu yemeğin olmazsa olmazı zeytinyağı ve domates. Kızartma aşamasında sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanmak patlıcanların hem daha hafif hem de daha aromalı olmasını sağlıyor. Ayrıca domatesler ile birlikte kısık ateşte uzun süre pişerek tencere yemeklerinin lezzetini de aratmıyor. İçerisinde zeytinyağı olduğu için daha uzun saklanabilir olduğunu ve soğuk tüketildiğinde daha lezzetli olabileceğini unutmayın! Buyurun mutfağa bu pratik tarifi hazırlamaya.

Malzemeler:

5 adet patlıcan

3 diş sarımsak

4 adet yeşil biber

6 adet orta boy domates

1,5 su bardağı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesin. Bir kaseye su ve tuz koyun. İçerisine patlıcanları alın ve 10-15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. Patlıcanları sudan alın ve kurulayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Önce patlıcanları sonra biberleri kızartın.

Kızartma işlemi bitince tavadaki fazla yağı boşaltın ama birazını pişim işlemi için ayırın. Ardından patlıcan ve biberleri ekleyin. Üzerine domates ve sarımsakları ekleyin. Dilediğiniz baharatları da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.

Domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.