2023 Haziran ayından zamanında yapılması düşünülen seçimlere 2 yıldan fazla bir süre kalmasına rağmen partilerde seçim çalışmaları hızlandırıldı. Seçim çalışmaları çerçevesinde saha çalışmalarına ağırlık veren Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı ve Kayapınar İlçe örgütü çalışmaları sonucunda Peyas mahallesi, Alatosun ve Karacadağ bölgesinde etkin söz sahibi olanBeytikan Aşiretinde bir grup ikna edilerek Cumhuriyet Halk Partisine katılım göstermeleri sağlandı.

Beytikan Kanaat önderlerinden Mustafa Köse, öncülüğünde yaklaşık iki yüz kişilik bir grup CHP Kayapınar İlçe Teşkilatından Diyarbakır İl Teşkilatına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İl başkanlığı önününde katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Cumhuriyet Halk Partisinin Diyarbakır’daki saha çalışmalarına değinerek şunları söyledi:

“Beytikan Aşireti kanaat önderlerinden Mustafa Köse ve beraberindekilerin bize katılmasıyla beraber daha güçlü olduk. Vatandaşlarımızın alım gücü yok denecek kadar az. Kara kış olarak tabir edilen kış aylarının gelmesiyle beraber yurttaşlarımız daha çok zorlanacaktır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli gündeme getirdiği kara kış fonun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bugün bize katılım gösteren bu arkadaşlarımızla beraber sahada daha güçlü ve iyi bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Gücümüze güç katmaya devam edeceğiz.”

Beytikan Aşireti kanaat önderi Mustafa Köse ise, ülkeyi yönetmeye talip olan Cumhuriyet Halk Partisine peyas mahallesi Beytikan Aşireti olarak geçtiklerini belirterek şunları söyledi:

 “Bizler Beytikan Aşireti olarak bugün iyibarı ile Cumhuriyet Halk Partisine geçtiğimizi belirtiyoruz. Çalışmalarımız ve hizmetimiz bu yönde olacaktır. CHP’nin yeniden kürt sorununa bakışı ve çözüm odaklı projeler üretmesi nedeniyle partiye geçiş sağlamış bulunmaktayız.”

Yapılan konuşmalardan sonra Beytikan Aşireti Kanaat önderi Mustafa Köse’ye parti rozeti Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl başkanı Gönül Özel tarafından takıldı.

Editör: TE Bilişim