Haber / İhsan Yılmaz

DİYARBAKIR - AK Parti Silvan İlçe Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede AK Parti Eski İlçe Başkanı Nimet Aksoy ile Yeni İlçe başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan,  kongreye katılan misafirleri birlikte karşılayıp birlikte oy kullandılar.

AK Parti Silvan 7. Olağan İlçe Kongresi salgın kuralları çerçevesinde Silvan Sezik Düğün Konferans salonunda gerçekleşti. Gerçekleşen kongrede eski ve yeni başkanlardan birlik beraberlik örneği sergilendi.

AK Parti eski Silvan İlçe Bakanı Nimet Aksoy, yeni Başkan Mehmet Nedim Kılıçaslan ile birlikte kapıda misafirleri karşıladı. İki başkan oy kullanma sırasında ise birlikte oy kulandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, milletvekillerinin yaptığı konuşmanın ardından seçim kurulu tarafından kurulan sandıkla seçime geçildi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından atanan Başkan Mehmet Nedim Kılıçaslan tek liste halinde katıldığı kongrede, 350 oy alarak başkanlığa seçildi.

Kılıçaslan, kendine destek veren herkese teşekkür ederek, bu güvene layık olmaya çalışacağını ifade etti.

Kılıçaslan’ın kongredeki konuşması şöyle:

"Bizim kongrelerimiz, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın gösterdiği hedefe layık bir şekilde birlik ve beraberlik içinde gerçekleşmektedir. Milletimizden kopmadan, kibir ve gururdan uzak, milletin sorunları ile dertlenerek onların sorunlarına çözüm üreterek teşkilatçılık yapmaktayız. Yeniden yapılanan ilçe teşkilatlarımız bu çerçevede önemli görevler üstlenmektedir."

Kongreye, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, 24. dönem Diyarbakır Millet Vekili Mehmet Galip Esarioğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Diyarbakır ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Editör: TE Bilişim