HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, AK Parti’nin başörtüsü ve aile düzenlemesini kapsayan anayasa değişiklik paketi için HDP'yi ziyaret etmesinin gündem olmasının ardından, görüşmenin Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini yazdı. Alçı 'HDP ziyareti üzerinden Cumhur İttifakı’nda bir çatlak ya da kriz olma ihtimali bence sıfır' dedi.

Alçı yazısında konuyla ilgili özetle şunları ifade etti:

"AK Parti’nin ileri gelen isimlerine sorduğumda ziyaret ile ilgili şunları söylediler:

“Nagehan Hanım biz HDP’ye ittifak teklif etmedik, bakanlık da teklif etmedik, gel beraber seçime gidelim de demedik. Anayasal bir düzenleme yapmak istiyoruz ve mecliste grubu olan bir parti HDP. Bu değişiklik için onlara da gitmekten doğal ne olabilir? HDP’yi yok sayarak bu düzenlemeyi yapamayız. Kaldı ki bu düzenleme ötesinde konuşulan hiçbir şey olmadı, ne başka bir vaadimiz söz konusu ne de herhangi bir pazarlık.”

AK Parti önce MHP sonra CHP sonra HDP sonra da İYİ Parti’nin kapısını çaldı. Peki ilk ziyaret edilen MHP’nin daha sonra HDP’ye gidileceğinden haberi yok muydu? Bu soruya yönelik şu cevabı aldım: “Özel olarak konuşulmadı ama elbette bu düzenleme için tüm partilerin desteğini almak üzere temas kuracağımız biliniyordu.” Şunu da hatırlatayım: AK Parti’nin yetkili isimleri bir hususun altını ısrarla çiziyorlar: "Kimse kendi başına iş yapmadı, yapmaz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gittik."

Editör: TE Bilişim