DİYARBAKIR - Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ın organize ettiği bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temucin, kentte yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadil sorununa değinen Temuçin, insanların doğuştan gelen haklarının pazarlık ya da vaat konusu edilemeyeceğini söyledi. Temucin, Kürtçe anadil sorununun insan hakları ve evrensel ilkeler temelinde çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Temucin şöyle konuştu:

“Diyarbakır’ın sorunları üzerimize üzerimize geliyor. Belki bölgenin birçok ilinde benzer şeyler var. Ama tarih kadar eski, tarih kadar asil olan bir şehirde bugün adeta çözülemeyecek şekle gelmiş birçok sorunu, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun insanlarla oturup konuşabilmeliyiz. Gelecek Partisini var eden temel değerler var.”

Temucin, partisinin siyaset tarzına ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’de partiler kurulurken bazen bir bölgeye bazen bir gruba çok fazla yaslanır. Ama biz bu milletin kardeşliğine yaslandık. Adeta bu toplumun tüm renklerini kendi içinde barındıran bir harekettir Gelecek Partisi. Eğer gelecekten bahsediyorsanız ve bu milletin tek bir rengini ve ferdini dışarıda bırakırsanız onun adı gelecek olmaz. Onun adı Türkiye’nin geleceği olmaz.”

Editör: TE Bilişim