Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in dün katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar siyaset camiasında ve özellikle Millet İttifakı cephesinde büyük gündem yarattı.

AYDIN: MİLLET İTTİFAKI'NI ZEDELER

Tekin'in sözlerine partisinin Millet İttifakı'ndaki ortağı İyi Parti'den tepkiler yükseldi. Birçok İYİ Partili isim Tekin'e tepki gösterirken, görüşleri merak edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suskunluğunu henüz bozmadı. Akşener'in suskunluğu devam ederken, çok konuşulacak açıklama İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'dan geldi. Aydın, "HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır. İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır. Asılsız varsayımlar ve sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler ve sadece rakip ittifaka hizmet eder" dedi.

DERVİŞOĞLU: DERS VERMEKTEN GERİ DURMAYIZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Dervişoğlu, "İYİ Parti'yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim