DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı Masada HDP yok." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün akşam (19 Temmuz) Karadeniz gezisi öncesi akşam saatlerinde uçakla Erzurum'a geldi.

Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı, parti yönetimi, STK temsilcileri ve gazetecilerle buluştu.

Babacan burada yaptığı konuşmada hükümeti eleştirirken "3Y ile mücadele edeceğiz diye yola çıkanlar, bugün, yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluklarla anılır oldu." dedi.

"Farklı ideolojilerin temsil edildiği bir masa"

Konuşmasının ardından gazetecilerin ve STK temsilcilerinin sorularını cevaplayan Babacan Altılı Masa ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Altılı Masaya oturmakla siyasi partiler birleşip tek bir parti olmuyor. Uzlaşma ve mutabakat kültürümüzün bir gereği olarak bu memleketin meseleleri ile alakalı, acaba ortak çalışma alanları bulabilir miyiz diye çalışıyoruz.

 “Mesela parlamenter sistem konusundaki çalışmayı ben çok kıymetli buldum. Çünkü farklı farklı ideolojilerin farklı siyasi akımların temsil edildiği bir masada eğer ortak bir noktada buluşabiliyorsanız bu tüm Türkiye'nin ortak noktası olması açısından çok kıymetli."

"HDP ile diyaloğumuz var"

Ali Babacan daha sonra HDP üzerine sorulan bir soruyu da şöyle cevapladı:

"HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de diyaloğu olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı Masada HDP yok. Yani hiçbir toplantıya katılmadı.

"Bugünkü Anayasaya göre, bugünkü yasalara göre kurulmuş bir siyasi partinin ve belli bir kimliği belli bir iddianın temsilcisi olan bir partinin de demokratik sistemimizde yok görünmemesi lazım.

"Biz Altılı Masada işbirliği alanları tespit ediyoruz. İşbirliği yapmıyoruz ama HDP ile diyaloğumuz var. İşbirliği alanı olur mu, olmaz mı o ileride başka konular. Şu anda bir şey söylemem zor. Fakat diyaloğun kendisini kıymetli biliyoruz."

Editör: TE Bilişim