AKP Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yeni üyelere rozet takma törenine AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldı.

Toplantıda konuşan Bilgin, emeklilikte yaşa taılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelle ilgili sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi:

 “Sorunların çözümü için tedbirler alıyoruz. Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir. Büyük Türkiye yolunda daha emin adımlar ile yürüyeceğiz”

Sendikal mevzuatın düzenlemelerinden kaynaklanan sorunlar konusunda kapsamlı bir çalışma yaptıklarını da belirten Bilgin, emeğin sermaye karşısındaki konumunu belirleyen, piyasa şartları içerisinde gelir dağılımını düzeltecek en önemli mekanizmanın toplu sözleşme düzeni olduğunu belirtti.

Enflasyon sorunu olduğunu kabul eden Bilgin, bunun en önemli nedeninin dışarıdan alınan doğalgaz ve petrol olduğunu iddia etti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim