CHP'nin başörtüsü kanun teklifinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa değişikliğine işaret etmesi sonrasında "Talimatı aldık" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, ilgili çalışmalara başladığı belirtildi. Buna göre, Mevzuat Genel Müdürlüğü, Bozdağ'ın talimatıyla başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı.

Mevzuat Genel Müdürlüğü'nün teknik çalışmaları sonrasında Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Erdoğan'a sunulması, sonrasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyor.

Söz konusu düzenleme, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı video ile gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu, TBMM'ye başörtüsü hakkındaki kanun teklifi sunacaklarını açıklamış, sonrasında da "Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi", Kılıçdaroğlu ve 132 CHP milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

Erdoğan ise CHP'nin bu hamlesinin ardından grup toplantısında "Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır" diyerek, söz konusu düzenlemenin kanun değil Anayasa düzeyinde yapılmasını önermişti. Erdoğan, "Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ da Erdoğan'ın bu açıklamalarının üzerine "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim