ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ile görüşme konusunda, "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantının çoğu baş başaydı" ifadesini kullanan Biden, "Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek. Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum" dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çabalarına da değinen Biden, yapılacak çok fazla işin olduğunu kaydederek, "Gardımızı düşürme vakti değil" diye konuştu.

Biden'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Rusya zararlı eylemlerine devam ederse yanıt vereceğiz.

*Tüm dünya liderleri bugün, Putin ile görüşeceğim için bana teşekkür etti.

*Ukrayna'nın, NATO'ya katılmadan önce ülke içindeki yolsuzluğu bitirmesi ve tüm kriterleri karşılaması gerekiyor.

*Rusya'nın Ukrayna'daki varlığı, Ukrayna'nın NATO'ya girişine engel değil.

*Ukrayna'yı, kendi fiziksel güvenliğini sağlayabilecek bir konuma getireceğiz.

* Navalnıy'ın ölümü, Rusya’nın temel insan haklarına uyma niyetinde olmadığını gösterir. Bu bir trajedi olur ve tüm dünya ile ilişkileri bozar. Benimle de.

*Vladimir Putin, akıllı ve sert olmasının yanı sıra saygın bir rakip.”

Öte yandan Biden, ABD iç siyasetine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Biden, eski Başkan Donald Trump'a atıfta bulunarak, " Cumhuriyetçi Parti'nin sayısal anlamda büyük ölçüde azaldığını söylemenin uygun olduğunu düşünüyorum.Cumhuriyetçi Parti'nin liderliği parçalandı ve partinin Trump kanadı, içeride büyük bir kısmı oluşturuyor. Ancak bu kesim, Amerikan halkının önemli bir azınlığı konumunda" dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim