Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP’nin kapatılması talebine ilişkin açıklamada bulundu. İktidarın, son yıllarda ülkeyi germek için büyük bir gayretin içinde olduğunu öne süren Bozan, “Muhalefete karşı kutuplaştırıcı, ötekileştirici, kin ve nefret dilini kullanmasıyla vatandaşlar arasında bir kutuplaşmaya sebep olduğunu görüyoruz” iddiasında bulundu.

Bozan şunları söyledi:

 “Son olarak, AK Parti yetkililerinin, Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu önce çeşitli zeminlerde terörist olarak suçlayıp, bir haber paylaşımı nedeniyle Yargıtay’ın önündeki dosyayı alelacele onaması sonrası, TBMM’nin Anayasa Başvurusu sonuçlanmasını veya dönemin sonuna bırakmadan acele olarak kararın Mecliste okunmasıyla Milletvekilliğinin düşürülmesi.  Ve yine HDP'nin de önce, terörle iltisaklı olduğu ve kapatılması gerektiği gündem yapılması ve Yargıtay Başsavcısının Hdp’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvurmasıdır. Yani önce, şeytanlaştırma yapılıyor ve zemin oluşturuluyor sonra adım atılıyor.

Elbette suç işleyen kim olursa olsun, bağımsız mahkemeler tarafında o suçun cezasının verilmesi gerekir. Hiç kimsenin terörle veya terör örgütlerini desteklemesi veya milletin huzur, barış ve beraberliğine zarar verecek söylem ve icraatları yapması kabul edilemez.

Ancak bu tespitlerin bağımsız ve tarafsız mahkemeler tarafında karar verilmesi gerekir. Siyasi partilerin rakiplerini diskalifiye etmek için olmamalıdır.

Maalesef son yıllarda yargının verdiği kararların bağımsız olmadığı ve siyasi baskılar sonucu aldığı çok açık konuşulur olmuştur. Bu iki olayın da siyasi olduğu görülüyor.”

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun insan hakları savunucusu olduğunu söyleyen Bozan, “Hiç kimsenin fikrine, siyasi görüşüne ve inancına bakmadan bütün hukuksuzlukları dile getirmekten çekinmeyen bir Milletvekili. Gergerlioğlu’nun, çıplak arama, işkence, adam kaçırmaları gibi, hak ihlalleri hukuksuzluk ve adaletsizlikleri dile getirmesinden, iktidarı rahatsız oluyordu. Bir şekilde konuşan bu Milletvekili susturulmalıydı. Çünkü iktidar, düşünen, fikir üreten, sorgulayan, haksızlıkları dile getiren milletin vekilleri değil, sadece el kaldır el indir olarak görevlendirilmiş vekiller istiyor. Kısacası Gergerlioğlu “kral çıplak” diyordu.

İşin gerçeği, düşen Gergerlioğlu’nun Milletvekilliği değil, bu hukuksuzluğa karşı durmayan, meclisin yani milletin iradesi düşmüştür.

Bu kararı protesto ederek, Anayasa Mahkemesine Başvurusu sonuçlanıncaya kadar Meclisten çıkmama kararı almış olan, Halkınvekili Gergerlioğlu, Bahçeli’nin bir twiti sonrası, sabah namazı için abdest alırken apartopar yakalanıp üstünü bile giyilmesine müsaade edilmeden dışarı çıkartılarak gözaltına alındı.

1994 ruhuna dönmekten bahseden AK Parti yetkilileri, bu girişimleriyle 1994 yılarına geri döndüklerini göstermiş oldular” dedi.

HDP’NİN KAPATILMASI

Bozan, 1950'den bu yana 28 siyasi parti kapatılmıştır her kapatılan partinin yerine aynı fikir ve ideolojide yeni bir parti kurulmuş ve yoluna devam etmiştir sadece tabela değişmiş, kapatmak çözüm olmamıştır. Burada yapılmak istenen bazı kesimlerin gönlünü hoş etmektir” ifadesinde bulundu.

Bozan son olarak, “Hem Gergerlioğlu ve hem de HDP’nin kapatılmasını hararetle isteyen, yönetimde sözü geçen ama hiçbir sorumluluğu olmayan Bahçeli’nin karlı çıkacağını ve kaybeden AK Parti’nin olacağını AK Partili yetkililer görmüyor mu? Biz, bu iki olayı da siyasi tarihimize düşen kara bir leke olarak görüyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin pekişeceği, huzur ve barışın sağlanacağı SAADETLİ bir gelecek dileğiyle, Vatandaşlarımızın Nevrozunu kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim