Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD)  27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümünde Twitter'dan paylaştığı mesajında“Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı” demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ADD'nin bu mesajı sonrası soruşturma başlatacaklarını açıklamıştı.

ADD’yi eleştiren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ , "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur. Bu Atatürk’e de büyük bir saygısızlıktır" dedi.

'İnce'nin konuşmalarından gazlanan kişiler büyük suçlar işleyebilir'

Bozdağ, 'AK Parti'nin yayın organı gibi davrandığı' gerekçesiyle TRT'yi eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce'ye yönelik olarak da şu ifadeleri kullandı:

"TRT'yi uzunca bir zamandır konuşmalarında hedef gösteriyor. Bazı kişilerin dün TRT'nin aracına saldırdıklarını gördük. Sayın İnce bu konuşmalarına devam ediyorsa onun konuşmalarından gazlanan bazı kişiler daha büyük suçlar işleyebilir. Onlar demokrat geçiniyorlar, 'Biz gelirsek medya daha özgür olur.' diyorlar ama görüyorsunuz daha gelmeden medyanın sesini kısmak için kaba kuvvete başvuruyorlar."

'ABD'ye kükreyeceğine…'

İnce'nin Fethullah Gülen'in iade sürecine ilişkin ifadelerine de değinen Bozdağ, "ABD'ye kükreyeceğine Türkiye'ye kükrüyor, ABD'den bilgi, belge veri isteyeceğine, onların dediğine kayıtsız şartsız inanıyor, Türkiye'den bilgi belge istiyor" ifadelerini kullandı.

'Almanya'ya cevabı sandıkta verelim'

Bozdağ, AK Parti'nin miting yapmasına izin vermeyen Almanya'ya da şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Diyorum ki Alman hükümetine en büyük cevabı sandıkta verelim. Allah'ın izniyle 24 Haziran'da, Berlin'in üzüldüğü Ankara'nın sevindiği bir seçim sonucu ortaya çıktığı zaman bunların yaptıkları bütün Türkiye aleyhtarı çalışmalar boşa gidecektir." (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim