Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP, toplantı öncesinde sosyal medya hesabından, "AKP-MHP iktidarının partimizi hedef göstererek katledilmesine sebep olduğu Deniz Poyraz, halkın vicdanına ve kalbine atılan bir tohumdur artık. Grup toplantı salonumuz Deniz Poyraz'ın anısına yakışır şekilde hazır" paylaşımında bulundu.

"Acımız büyük ama öfkemizde" diyen Buldan, "Dostumuzu, arkadaşımızı öldürdüler. Kirli yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Birlikte yaşam irademizi hedef aldılar. Halklarımızın büyüyen umudu olan HDP'ye saldırdılar. Senaryolarını gayet iyi biliyoruz. Çetelerle, katliamlarla bu toprakları yaşanamaz hale getirmek istiyorlar. Ama hiç bir zaman başaramayacaklar. Ne bizlere ne de halklarımıza diz çöktüremediler, diz çöktüremeyecekler" dedi. 

'ADIMIZ DENİZ POYRAZ'DIR!'

"İdam sehpalarında boyun eğmeyenleriz" diyen Pervin Buldan, Deniz Poyraz'a ithafen, "Mücadelen mücadelemizdir, senin kararlılığındır, hepimize ışık oldun, rehber oldun sana sözümüzdür; Aydınlattığın bu yolda barışı bu ülkede mutlaka gerçekleştireceğiz, kurşunların umudu söndürmesine asla izin vermeyeceğiz!" ifadelerini kullandı. 

"Adımız Deniz Poyraz'dır" diyen Buldan, "Seni asla unutmayacağız, unutturmayacağız da sevgili Deniz. Mekanın cennet olsun, yıldızlar yoldaşın olsun" dedi. 

'BAHÇELİ İLE KATİL DİLİ AYNI'

Devlet Bahçeli'nin, Deniz Poyraz hakkında söylediklerine değinen Buldan, "Katil ile Bahçeli'nin dili aynıdır. Hükümetin küçük ortağı İzmir katliamını açıkça üstlenmiştir! " ifadelerini kullanarak, "Var mı bu ülkede adaletin kırıntıları, var mı ülkede haddini bildirecek yürekli bir savcı?" diye sordu.

Buldan, "Katilin profili bizlere ortak bir yüzü göstermektedir. Nedir bu ortak yüz? HDP’ye yönelik “haşere temizliği yapılsın” diyen soykırım dilidir. “Daha neler göreceksiniz” diyen tehdit dilidir. “6 milyon kişinin verdiği oy kalaşnikof kurşunudur” diyen medya tetikçiliğidir!" dedi.  

(Kaynak: Artı Gerçek)

Editör: TE Bilişim