Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” 3’üncü gününe girdi. Yürüyüşün Edirne kolunda yer alan İstanbul’daki temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek Partisi’ni (EMEP) ziyaret etti. Buldan’a ziyaretinde milletvekilleri Sezai Temelli  ve Fatma Kurtalan ile Parti Meclisi Üyesi Ayşe Erdem eşlik etti.

EMEP’in Bakırköy’de bulunan Merkezi İrtibat Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette HDP heyetini EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Levent Tüzel ve İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros karşıladı.

 Gürkan: HDP’nin yanındayız

Kapıda karşılanan HDP heyetle ayak üstü yapılan kısa bir sohbetin ardından gazetecilere açıklama yapıldı. İlk sözü alan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP’nin yanında olduklarını ifade etti.

Gürkan, sözlerini şöyle noktaladı: “Yürüyüş vesilesi ile ortaya koymuş olduğunuz talepler ülkenin içinde yaşadığı siyasal sürecin sorunlarını da ortaya koyan, aynı zamanda ülkenin demokratikleşmesinin yolunu açacak taleplerdir. Bu nedenle yürüyüş vesilesiyle bir kere daha başarılar diliyoruz. Yürüyüşün talepleri sadece HDP’nin talepleri değil, ülkenin demokrasi sorununu ortaya koyan taleplerdir.”

 Buldan: Önemli mesajlar verdik

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, Edirne’den Hakkari’ye bu ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu ifade etti. Edirne ve Hakkari’den başlayıp Ankara’da son bulacak 5 günlük demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyleyen Buldan, “Bu program çerçevesinde iki sembolik kentten önemli mesajlar verdik. Bu iki kentten başlayan yürüyüş aslında Türkiye halklarına ama asıl siyasi iradeye önemli bir mesaj veriyor. Ve bu mesajla birlikle bugün içinde bulunduğumuz koşulların, şartların Türkiye’nin geleceğine dair Türkiye’nin önümüzdeki dönem siyasi sürecine dair yapılması gerekenleri atılması gereken adımları bir nebze de olsa  ifade etmek ve bu anlamda bir mücadele süreci başlatmak istedik” dedi.

Editör: TE Bilişim