Buldan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını canlı yayınlarla yaptıklarını ve devam eden toplantı arasında açıklamalarda bulunduğunu belirterek, toplantıda koronavirüs salgınına karşı neler yapılması gerektiğini, salgına karşı mücadelede hükümetin yetersizlikleri ile Meclis’te tartışılan infaz yasını ele aldıkları bilgisini paylaştı.

‘Evde kal’ için güvence verilmeli'

 Buldan, koronavirüsün Türkiye’de de hem vaka hem de ölü sayısının yükseldiğine dikkati çekerek, bu süreçte ülkeler arası dayanışmanın önemine değindi. Daha sıkı önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Buldan, “Bugüne kadar yapılanların çok yeterli olmadığını, insanların hala caddelerde dolaştığını belirtmek istiyoruz. HDP olarak evde kalın çağrısını tekrar etmek istiyoruz. Türkiye’de yaşam durmalı, hükümet topluma bu güvenceyi vermelidir. Bu konuda Avrupa ülkeleri örnek alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Meclis’te görüşülen infaz yasasına ilişkin konuşmasını sürdüren Buldan, çıkarılan yasaya dair muhalefetin düşüncelerinin alındığını ancak hiçbir şekilde yasaya yansıtılmamasına tepki gösterdi.

‘Dayanışma ve birlik kampanyasıdır’

 Koronavirüs salgınına karşı yeni bir dayanışma kampanyası olan “Kardeş Aile Kampanyası” örgütlediklerini duyuran Buldan, bu kampanyayla birlikte ihtiyaç sahibi olan her insan ve her kesime ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Buldan, bugünden itibaren kampanyanın startını verdiklerini aktararak, bunun bir dayanışma ve birlikte olma kampanyası olduğunu söyledi. Buldan, “Bizler paylaşıyoruz, sizler de paylaşın” sloganıyla start verdikleri kampanyada, herkesin kendi binasında, mahallesinde paylaşım içerisinde olmasını isteyerek, böylesi süreçlerde dayanışmanın elzem olduğuna işaret etti.

“Dayanışma zor günleri aşacak”

 Buldan, kampanyayı partisinin belediyeleri üzerinden yürütüleceği bilgisini vererek, “Yalnız değilsiniz, umutsuz değilsiniz, HDP sizlerin yanında. Farklı kurumlarımızla, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu dayanışmayı büyütmenin, bu dayanışma ile birlikte bu zor günleri aşacağımızın inancını yürekten paylaşıyorum. Bu günler de geçecek. Sağlıklı günlerin yakında ulaşacağı umuduyla” şeklinde konuştu. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim