Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İl Eşbaşkanları toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

 Buldan,“Gücümüze güç, cesaretimize cesaret kattınız. HDP’li olmanın dahi büyük bir anlam ifade ettiği bir dönemde, sizler büyük bir kararlılıkla demokrasi mücadelesini kucaklayarak, büyük bir görev üstlendiğiniz. HDP’de yönetici olmak herhangi bir düzen partisinde çalışmaya benzemez. HDP’de yönetici olmak, iddia sahibi olmayı gerektirir” diye eşbaşkanlara seslendi.

Buldan, şöyle devam etti: “Buradaki her bir arkadaş, Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların ruhunu Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadele ile birlikleştirmekte özgürlük mücadelesinin bir neferi ve öncü gücü olarak çalışmaktadır. İşte HDP’yi umudun partisi yapan tam da budur. Her bir yönetici arkadaşımızın umutsuz zamanlarda dahi topluma umut olmanın bilinci ve kararlılığıyla hareket etmekti. Tüm engelleme ve baskılara rağmen bunlara göğüs gererek partimiz daha da ileriye taşımak büyütmek ve başarıya ulaştırmak için gece gündüz büyük bir emek sarf etmek fedekarca özveriyle çalışmak hiç kimsenin harcı değildir. Bunu ancak HDP’liler yapar.

 HDP BİR YOL

Mücadele tarihimizin sayfalarında burada oturan her arkadaşım, buraya gelmeyenler dahil mücadele tarihimizin sayfalarına adını yazmıştır. Yazdırmıştır. Her birimizin cesaretinden HDP’ye olan inancınızdan dolayı kutluyorum. HDP bir yol ise bu yolun en büyük emektarları sizlersiniz. Partimizin geleceğini şimdisini de gören iradesiniz. Her bir öneriniz her bir tespit eve eleştiriniz hep çok kıymetli oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Sizler sadece il eşbaşkanı olarak görev yürütmüyorsunuz.

 EŞİT VE ÖZGÜR BİR FİKRİYAT

 HDP’nin eşit ve özgür fikriyatını Türkiye’nin dört bir yanında temsil ediyor ve bu fikriyatın filizlenmesi ve büyümesi ve çınara dönüşmesi için de büyük bir mücadele sarf ediyorsunuz.HDP güçlü demokrasi ve gerçek bir adalet, adil bir barışın ve özgür yaşamın kurucu gücüdür. Güçlü bir demokrasinin kurulması yerellerden, kentlerden başlar. Bu yürüyüşün sonu mutlak başarı ve zafer olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Haklı mücadelenize yürekten güveniyorum. Çünkü arkamızda HDP’nin dayandığı güçlü bir mücadele ve direniş vardır.

 KADIN MÜCADELESİ

 Sizlerin büyük emeği olan 8 Mart ve Newroz’da bir kez daha gördük. 8 Mart'ta kadınlar en büyük, demokrasi, muhalefet en büyük değişim gücü olarak iradesini ortaya koydu. Kadınlar ‘gümbür gümbür geliyoruz’ dedi. Kadınlar bu ülkenin ve toplumun kadın mücadelesi ile özgürleşeceğini bir kez daha Türkiye toplumuna ve halklarına bunu gösterdi. Kadınlar faşizmin ancak kadın mücadelesiyle yenilgiye uğratılacağını Türkiye'yi yönetenler ve Türkiye halklarına buna gösterdi. Kadınlar bu eşitsiz ve ayrımcı düzenin ancak kadınların mücadelesi ile değişeceğini bir kez daha gösterdi. Kadınlarda asla yılgınlık yoktur direniş vardır. Korku yoktur cesaret vardır. Tereddüt yoktur inanç ve kararlılık vardır. Kadın yoldaşlarımızı kutuluyorum. Özellikle cezaevlerinde kadın yoldaşlarımız başta olmak üzere mücadele eden kadın yoldaşlarımızı selamlıyorum.

KAPATMA DAVASI

 HDP’nin siyasal gücü karşısında iktidar bloğu boş durmuyor durmayacaktır. Hepimizin bunu farkında olması gerekiyor. İktidar aklı, ‘HDP’siz siyaset nasıl yaratırız, kendi varlığımızı nasıl sürdürürüz’ diye küçük ortağıyla birlikte planlar yapmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. HDP her zaman olduğu gibi dimdik ayaktadır. Ayakta olmaya devam edecektir bu kaleyi düşürmeye güçleri yetmeyecektir. En son bir kapatma davasıyla karşımıza çıktılar. Bu davayı halk iradesine karşı açtıklarını da çok iyi biliyoruz. Partimize yönelik tüm kuşatmanın amacını çok iyi biliyoruz. Amaçları HDP’nin siyaseti belirleme ve dengeleri değiştirme gücünü kırmak, etkisiz hale getirmektir. Ülkeyi demokrasi ittifakı ile yönetme yolunu HDP’ye kapatmaktır akıllarınca. Kapatma davasını birlikte planlayan tekçi iktidarın iki ortağı bu davayla Türkiye’yi kapatmayı hedeflemektedir. Kimsenin hak ve adalet talep edemeyeceği, yolsuzluk düzenine ses edemeyeceği mutlak bir faşizm düzeni kurmak istiyorlar.

  ASLA YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

 HDP’ye bunca düşmanlık yapanların sebebini tüm Türkiye halkları çok iyi bilmektedir. Halkların cesaretini ve gücünü temsil ettiğimiz için bizler hedefiz bunu biliyoruz. Saltanat düzenlerini değiştirecek güce sahip olduğumuz için hedef olduğumuzu biliyoruz. Barış olduğumuz için hedef olduğumuzu biliyoruz. Savaşlara karşı çıktığımız için hedef olduğumuzu biliyoruz. Hep birlikte yapalım dediğimiz için hedef olduğumuzu biliyoruz. Emekçi yoksul halkın direniş ve mücadele ortaklığı yaptığımız için onlarla birlikte olduğumuz için hedef olduğumuzu biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla yolumuzdan dönmeyiz. Baş eğmeyiz, dayatılan bu zulme razı gelemeyiz. Direniş mücadele ederiz ve mutlaka kazanırız.

ÜÇÜNCÜ YOL SİYASETİ

 İnancımızı ve umudumuzu yitirmedikçe bizi alt edecek güç yoktur. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye haklarını bir 100 yıl daha karanlığa mahkum etmeyeceğiz, buna asla izin vermeyeceğiz. Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız. Sizler partimizin en merkezi yerindesiniz. Halkımızla iç içesiniz. Elinizi kulağınız gözleriniz halkın üzerindedir. Bizlerin gözü kulağı ve eli sizlerin üzerindedir. Buradan kentlerinize döndüğünüzde daha büyük bir moral ve güçle çalışacağınızı biliyoruz. Bu çalışmaları yürüteceğimiz yürekten inanıyoruz. Her kapıyı çalacağınız her eli tutacağınız biliyoruz. Her yoksulun, haksızlığa uğrayan, mağdurun yanından olacağınızı biliyoruz. İnsanların çaresi olmadığını HDP’nin onlarla olduğunu ve onlara umut taşıdığın mutlaka anlatacaksınız ve biz de sizlerin yanında olacağız.

 BU YOL BARIŞIN YOLUDUR

 Hakikati yalan boğdurmayacağız. Zulüm varsa karşısında mazlum haklarınızın büyük mücadelesi vardır. Halklarımızın HDP’si olduğunu her ortamda göstereceğiz, bunu büyütüp yaşatacağız, Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız ya da biz yol olacağız. Bu yol barışın yoludur. Tarih korkakların değil cesur yüreklerin zamanıdır. HDP’nin zamanıdır. Hep birlikte kazanacağımız günler yakındır. Demokrasi baharı yakındır, yolunuz ve yolumuz açık olsun, Hızır hepimizin yardımcısı olsun.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim