Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in davetine icabetle Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in onuncu toplantısını gerçekleştirmek üzere biraz sonra Kiev’e hareket edeceğiz.

Bugün aynı zamanda Ukrayna ile tesis ettiğimiz diplomatik ilişkilerin 30. yıldönümüdür. Bu ziyaretimiz bizim için ayrı bir önem taşımaktadır.

Konsey toplantımıza da başkanlık edeceğiz. İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz. Muhtelif alanlarda anlaşmalara imza atarak ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.

Ukrayna ile ilişkilerimiz son yıllarda ciddi mesafeler katemiştir. Salgına rağmen geçen sene 2 milyona yakın Ukraynalı dostumuzu Türkiye’de ağırlayarak yeni bir rekora imza attık. İkili ticaretimiz de 2020 yılına göre yüzde 60 arttı.

İhtilafın barışçı yollarla çözülmesi gerektiği aşikardır. Bölgemizde barış ve güven ortamının tesisi amacıyla üzerimize düşeni yapacağız.

KAVALA KARARI

Özellikle Türkiye’nin başta ilk derece mahkemeleri olmak suretiyle, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bunu net söylüyorum ve bizim mahkemelerimizin de bu konuda verdiği bir karar var.

Bu konuda AİHM ne demiş Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor.

Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da bizim saygımız olmayacaktır.

DONARAK ÖLEN MÜLTECİLER

12 tane insanı orada dondurarak buna seyirci kalmak yenilir yutulur bir şey değil. Daha önce de botlarda şişlenerek batırılan insanlar oldu.

Yunanistan’ın alışılmış tavrını göstermek açısından çok önemli. Bu konuyla ilgili AB hep sessiz kaldı. Dünya hep sessiz kaldı.

Sadece Yunanistan’a destek vermekten öte hiçbir varlıkları yok. Şimdi de orada 12 tane insanı donmak suretiyle ölümüne sessiz kaldılar.

Biz de dünyada hangi liderle görüşürsek bu görüntüleri göstereceğiz. Biz mazlumların yanında olmayı sürdüreceğiz.

Editör: TE Bilişim