Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 15 Temmuz 2016’da FETÖ örgütü tarafından yapılan darbe kalkışmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Geçmiş darbelere veya darbe teşebbüslerine bakıldığında darbelerin arkasında hep NATO ve ABD’nin çıktığını belirten Bozan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Son darbe girişimi olan FETÖ darbe kalkışmasının arkasında da ABD'nin olduğu aşikardır. Lübnanlı Gazeteci İbrahim Musavi, ‘Amerika'da neden hiçbir zaman darbe olmaz?’ Sorusuna, ‘çünkü orada darbeleri planlayan bir ABD büyükelçiliği yoktur’ demiştir. Yani bir ülkeyi karıştıracak planlar genellikle o ülkedeki Amerika Büyükelçiliği'nden çıkar.

Yıllardır ABD'nin himayesinde bulunan FETÖ’nün elebaşısı Fetullah Gülen’le 12 yıl boyunca dostluk ve ortaklık yapmış ve her türlü desteği vermiştir. AK Partili yetkililer; Cumhurbaşkanından milletvekillerine, bakanlardan belediye başkanlarına kadar, hepsi FETÖ’nün elebaşına medhiye dizmede, bina ve arsa vermede, Türkçe olimpiyatlarını düzenlemede ve orada, sevgi, muhabbet ve saygılarını açıklamada yarışa girmişlerdi.

“Faturayı vatandaşlar ödemiş”

Herkes biliyor ki, FETÖ’nün, 12 yıl boyunca, AK Parti iktidarları döneminde en güçlü dönemlerini yaşamış, güçlenmiş, palazlanmış ve darbeye teşebbüs edecek noktaya gelmişlerdir. Bu darbe girişimine, aziz ve kahraman milletimiz, göğsünü siper ederek darbeyi geri püskürtmüş, darbecilere darbe yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Biz kandırıldık tevbe ettik, Allah ve milletimiz bizi af etsin’ deyip, siyaset yaptığı ekibiyle, işin içinden çıkarken, hatalarının faturasını maalesef vatandaşlarımız ödemiştir.”

Bozan açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Biz, darbe kalkışmasının 4. yılında, FETÖ'nün ‘siyasi ayağının’ bulunması konusunda, iktidarı samimiyete davet ediyor, ayrıca yargılanmış ve mahkemelerce suçsuz bulunmuş olan vatandaşlarımızın da işlerine iade edilmek suretiyle mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. FETÖ’nün hain darbesi üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu hain kalkışmayı lanetliyor, hayatını kaybeden 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim