DEVA Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi, Yazar Devran Sinanoğlu, partisinin Diyarbakır, Lice ilçe binasına yapılan molotoflu saldırıyı kınadı.

Sinanoğlu açıklamasında, “Demokrasilerde şiddet olmaz, diyalog olur. Diyalog kanalları her zaman açık olur. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz fakat saygı duymak zorundayız” dedi.

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Diyarbakır Lice İlçe binasına önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotoflu bir saldırı yapıldı. Saldırıcı sonucunda ilçe binasının camları zarar gördü. İlçe binasının yanında bulunan kıraathanedeki yurttaşlar molotoflu saldırıdan kaynaklı oluşan yangını büyümeden söndürdü.

Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen, ilçe binalarına yönelik saldırıyı kınadı. Ülsen, güvenlik güçlerine saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması çağrısı yaptı. Ülsen, “Bu saldırı bize; benzeri olayların sadece Lice’de değil, Turkiyenin hiçbir yerinde tekrarlanmaması için bir an önce demokratik, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir Türkiye için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatmıştır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan DEVA Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi, Yazar Devran Sinanoğlu da parti ilçe binalarına yönelik saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Siyasette farklılıklar demokrasinin zenginliği olduğunu ifade eden Sinanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasetin güzelliklerinden biri de sizden olmayanlarla ülke insanına hizmet etmek için tatlı bir rekabetin olmasıdır. Siyasette farklılıklar demokrasinin zenginliğidir. Bir ülkede ne kadar çok temsiliyet varsa, demokrasileri o kadar çok gelişmiş demektir.  Siyaset sorunların şiddete başvurmadan çözüm yöntemidir. Farklı düşünce ve siyasi görüşlere tahammül edebilmektir.”

‘Siyasetin diyalog kültüründen asla vazgeçmeyeceğiz’

Partisinin şiddete karşı net bir duruşunun olduğunu belirten Sinanoğlu, “DEVA Partisinin bütün kadrolarının siyaset tarzı; yapıcı, herkesi kucaklayıcı, şiddeti reddeden bir tarzdır. Bize bu siyaset kültürü tarzını Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan belirledi. Biz bu yapıcı ve kucaklayıcı siyaset kültürü dışına çıkmadık, çıkmayacağız da demokrasinin unsurlarından, insani değerlerden, siyasetin diyalog kültüründen asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz de” ifadelerini kullandı.

Demokratik siyaset alanının güçlendirilmesi ısrarlarını sürdüreceklerine vurgu yapan Sinanoğlu şöyle konuştu: “Her türlü şiddeti red ediyoruz ve red etmeye devam edeceğiz. Bize taş atanlara inatla biz gül atacağız. Onların fıtratında kötülük olabilir, bizler onların istediği gibi şiddetle karşılık vermeyeceğiz. DEVA Partisi  bu ülkeyi her türlü şiddet yumağından ve sarmalından kurtaracak. Çabamız demokratik değerlerin ülkeye hakim olmasını sağlamaktır. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz.”

Yaşanan saldırının takipçisi olacaklarına dikkati çeken Sinanoğlu son olarak şunları söyledi: “Bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Bu saldırı demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bu olayın faillerinin ve destekçilerinin bir an önce yakalanmalarını ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim