Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'a desteklerinin devam edeceğini söyleyen Erdoğan, "44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor. İşgal edilen topraklarının yeniden imarı sürecinde Azerbaycan'ın, gerek altyapı gerek üstyapıya yönelik çalışmalarda, yanında olacağız" diye konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil. Kendi derdidir. Yaptığı açıklama da çok sulandırılmış bir cevaptır. Eğed aaday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" ifadelerini kullandı.

'Demirtaş'ın hakkını koruyacak değiliz'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı 'terörist' olarak niteleyen Erdoğan, "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil ama Selahattin Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz. İnanıyorum ki yargımız Demirtaş gibi teröriste böyle bir imkan hazırlamaz. Kaldı ki Kobani'nin, Diyarbakır'ın, Yasin Börü'nün faili odur" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 (AB Liderler Zirvesi) Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz.

(Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları) Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar. Eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

Bundan sonra da dimdik yolumuza devam ediyoruz. Doğu Akdeniz'deki haklarımız neyse bu haklarımızı korumaya devam edeceğiz.

'Biden ile yabancı değilim, evime kadar gelmiş birisidir'

(Türkiye-ABD ilişkileri) Biden ile yabancı değilim. Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim. Evime kadar gelmiş olan birisidir. Rahatsızlığımda beni evimde ziyaret etmiştir.

Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız. Bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz.

 (Başakşehir-PSG maçı) Fransa artık ırkçı söylemlerin yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki akşam bu maç suhuletle biter.

(Asgari ücret görüşmeleri) Temennimiz odur ki isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz. (sputink)

Editör: TE Bilişim