AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapıldı.

Erdoğan, kongrede hafta içi duyurusunu yaptığı “2023 manifestosu” temalı konuşmasını gerçekleştirdi. Kongreye katılanları selamlayan Erdoğan, konuşmasının giriş bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti.

 Erdoğan, “Cumhur İttifakı çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakını, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte seçimlerde ve Meclis’te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Hangi partiden olursa olsun Cumhur İttifakına destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız” dedi.

 Erdoğan, devamında şu sözleri sarf etti: “Bu defa, kökenine, inancına, meşrebine bakmaksızın 84 milyon vatandaşıyla ‘tek millet’ diyen bir Türkiye var. Bu defa, rengini şehitlerinin kanından alan bayrağını en tepeye dikmekteki kararını ‘tek bayrak’ diyerek haykıran bir Türkiye var. Bu defa, vatanının tek bir karışına dahi göz dikenlere dünyayı dar edeceğini ‘tek vatan’ diyerek ortaya koyan bir Türkiye var. Bu defa, binlerce yıllık devlet silsilesinin son temsilcisi Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için ‘tek devlet’ diyerek canını dişine takan bir Türkiye var. Bu defa sadece elindekilere sahip çıkmakla yetinmeyen, yeni küresel siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yeri alma kararlığını 2023 hedefleriyle, 2053 vizyonuyla, 2071 idealiyle gösteren bir Türkiye var. Bu defa üzerinde asırlardır sahnelenen senaryoları yırtıp atan, bilhassa da son 8 yıldır önüne kurulan tuzakları birer birer yıkıp geçen, hedeflerinden asla kopmayan bir Türkiye var.”

 Yurttaşlara döviz ve altın çağrısı

 Erdoğan, partililere yönelik konuşmasında ülke ekonomisindeki kriz dolayısıyla kendini güvende hissetmek isteyen yurttaşlardan evlerindeki döviz ve altınları için finans araçlarına yatırmalarını da istedi.

 Erdoğan, “Milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor” diyerek, bu yönde çağrıda bulundu.

 İş insanlarından ise yurt dışındaki varlıklarını Türkiye’ye getirmelerini isteyen Erdoğan, “İş insanlarımıza da 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

 Yeni anayasa

 Erdoğan, “Adalet arayışının insanlığın bitmeyecek yolculuğu olduğu anlayışıyla, reform gündemimizden hiç ayrılmadık. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda İnsan Hakları Eylem Planı’mızı milletimizin takdirine sunduk. Ayrıca milletimizi yeni ve sivil Anayasa ile buluşturmak için çalışmaya başladık” dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim