Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün itibarıyla yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Yargıtay'da düzenlenen Adli Yıl Açılışı Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında hukuk alanında yaptıkları ve yapacakları yeniliklerden bahsederek, yargı işleyişi ve yargı mensuplarına yönelik eleştiride bulunanlara tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dönemimizde hukuk alanında pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Sivil yargı, askeri yargı sistemini sonlandırarak eşitliği sağladık. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun demokratik yapısını güçlendirdik. UYAP sistemini getirdik. İstinafı ülkemize kazandırdık. Kanunları yeniledik, önemli değişiklikler yaptık. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesini kurduk. Geçtiğimiz yılda 270 adalet binası inşa ederek yargı hizmetlerinin, işe uygun mekanlarda verilmesini sağladık. Yakında ihalesi yapılacak. Ankara Adalet Sarayı'nın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

'GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR'

İlk derecesinden yükseğine kadar yargı kurumlarımızın tamamını çile mekanlarından huzur mekanlarına dönüştürmemiz bile başlı başına bir başarıdır. Hukukta yapacağımız yeniliklerde öncelikli gündemimiz avukatların sorununun çözümü. Avukatlık kanununun yenilenmesi için çalışacağız. Hukuki himaye sigortasını ülkemize kazandırmayı planlıyoruz. Yapay zekayı, yargının hizmetine sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yargıya erişimi kolaylaştıracağız. Yargılamanın makul sürelerde tamamlanmasını sağlayacağız. Böylelikle milletimizin adalete güvenini en üste çıkarmaya kararlıyız. Adalet kavramının hakkını vermenin önemini en çok siz biliyorsunuz. O yüzden 'Geç gelen adalet, adalet değildir' sözünü hatırlıyorum.

'BUNLARIN KİMLERİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDIĞINI GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUZ'

Tüm bunlara rağmen birileri, ülkemizde adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına alet etmeye çalışıyor. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bu kötülükler kabul edilemez. Özellikle AİHM konusunda söylüyorum. Adil değildir, siyasidir. Öyle karar verir. Hakimlerimizi, savcıları değil sadece yasaya ahlaka da sığmayacak şekilde itham edenler var. Bunlar geçmişte de aynı yöntemlerle ülkenin enerjisini emmişler, vaktini heba etmişlerdir. Şimdi de aynı mesnetsizlikle deniyorlar. Bunların kimlerin değirmenine su taşıdığını görünce üzülüyoruz.

Cumhuriyet yıllarına damga vuran vesayetin, siyasi krizlerin, uluslararası baskıların her biri ayrıdır. Gerçek olan şu ki, Türkiye artık yeni bir lige çıkmıştır. Ülkemiz geçtiğimiz 20 yılda sahip olduğu altyapıyla adeta bugünlere hazırlanmıştır. 2023 kalkınmasına hazırız. Elimizde yükselen bir Türkiye var."

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim