Güneydoğu Ekspres- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kuruluşundan bu güne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı safımız dışında bırakmayacak ahte vefayı asla ihmal etmeyeceğiz. Yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim edeceğiz. Yeni isimleri partimizin yönetim kademelerine katacağız" dedi. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Bu parti FETÖ ile mücadeleyi zaafa uğratmaya çalıştı" dedi. Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin ise "Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki duruma daha fazla seyirci kalma durumu yoktur. Eylülün sonuna kadar fiilen başlatmakta kararlıyız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Partimizin 18. kuruluş yıl dönümünde geçmişten bugüne bir muhasebe yapma fırsatı bulduk. İstisnasız her birimiz, önce ülkem, önce milletime hizmet, önce partim diyerek işlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Aksi halde hizmetkarı olduğumuz kutlu davaya da zarar veririz. Hiç kimsenin böyle bir vebalin altına bilerek ve isteyerek gireceğine ihtimal vermiyorum. AK Parti milletimiz tarafından kurulmuş, milletimizin duası sayesinde ayakta kalmış bir partidir.

'KİBİRLERİ BOYLARINI AŞANLARIN KAPRİSLERİNE FEDA ETMEYECEĞİZ'

Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız. Yeni üye kazandırma çalışması AK Parti teşkilatları için daimi bir görevdir. İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni üye ve kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Şu an 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki Temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz.

'ÖMERLERE, HATİCELERE İHTİYACIMIZ VAR'

Yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim edeceğiz. Her şehrimizde en itibarlı, en azimli insanlarını partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız. Ana kademe kadın ve gençlik kolları olarak şehirleirmizde ne kadar güçlü olursak seçim dönemlerinden o kadar başarılı oluruz. Vekillerimize seçim bölgelerine gitmeleri konusunda gerekli talimatları verdik. Teşkilatlarımız en önde olacak ki diğer kademedeki arkadaşlarımız onları takip edebilsin. Teşkilatlarımızda göreve getirilen Ömerlere, Haticelere ihtiyacımız var. Partimizi ve davamızın bayrağını en yukarıya taşıyacak isimlerle kongrelerimizi yeniden diriliş törenlerine çevirmenizi istiyorum.

'TANKLARIN ARASINDAN KAÇAN CHP'YE BİLE EL UZATTIK'

15 Temmuz üzerinde önemle durmamız gereken bir milattır. Darbeye direnen tüm kesimleri Türkiye ortak paydasında bir araya getirmek için çalıştık. Şiddetle arasına mesafe koyan herkesle işbirliği zeminimizi güçlendirmek istedik. Tankların arasından kaçan CHP yönetimine bile el uzattık. Yenikapı'da Türkiye olarak tarihi bir dayanışma tablosu sergiledik. Bizim iyi niyetli çabalarımıza rağmen o tabloyu devam ettirmek kolay olmadı. İlk darbe 'kontrollü darbe' diyen CHP tarafından vuruldu. CHP kısa sürede fabrika ayarlarına geri döndü OHAL uygulamasına saldırdı.

'CHP FETÖ İLE MÜCADELEYİ ZAAFA UĞRATMAYA ÇALIŞTI'

Bu parti FETÖ ile mücadeleyi zaafa uğratmaya çalıştı. CHP ve şurekasına terörle mücadelenin siyaset üstü Bir konu olduğunu anlatamadık. Milletin safında yer almak varken artık diyet borçlarından mı bilmiyoruz CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti. Bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar. CHP'nin ilkesizliği karşısında AK Parti olarak MHP ile Yenikapı’da başlattığımız işbirliğini yeni bir safhaya taşıdık. 16 Nisan halk oylamasında aziz milletimizin onayından geçen 24 Haziran'dan sonra da devreye giren cumhurbaşklanlığı hükümet sistemi bu adımlardan sadece bir tanesidir. Siyasetin vesayet karşısında gücü arttırmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 1961 ve 82 darbe anayasalarıyla daraltılan siyasi alanı da genişletmiştir. Milletimizi beklentilerine maziden atiye giden yürüyüşüne en uygun yönetim modelini kazandırdığımıza inanıyoruz.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDEN GERİYE DÖNÜŞ YOKTUR'

CHP imtiyazlarını kaybettiği için bu kadar rahatsız oluyorlar. Artık cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Her yenilikte odluğu gibi bu sistemde de bazı eksiklikler olabilir. Tüm eksiklikleri belirledik. Sorun alanlarının çoğunun sistemden değil uygulamadan olduğunu tespit ettiğimiz için işimizin kolay olduğunu düşünüyoruz. Bunu da yakında milletimizle paylaşacağız.

'ÜÇÜNCÜ GEMİNİN DE GELME DURUMU VAR'

Bugün Doğu Akdeniz'deki hidro karbon arama faaliyetlerinde söz sahibi olmuşsak bunu vakitlice edindiğimiz sondaj ve sismik araştırma gemilerimize borçluyuz. Artık kendimize ait 2 adet sondaj, 2 adet de sismik araştırma gemimiz var. Üçüncü bir sondaj gemimizin gelme durumu da söz konusu olabilir. Doğu Akdeniz'de şu bu değil biz ne diyoruz biz buna bakıyoruz. Gemilerimiz bölgede, bütün fırkateynlerimiz yanlarında. Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Bizim garantör ülke olarak söz söyleme haklarımız var.

'GÜVENLİ BÖLGE OLMAZSA KAPILARI AÇARIZ'

Elbette ciddi sıkıntı yaşadığımız konular var. Yeni nesil savaş uçakları konusunda sürekli engeller çıkartılıyor. Önümüze çıkartılan her engel bir süre sonra aynı ürünü kendimizin geliştirmesiyle anlamsız hale gelecektir, yaptırım tehditleri geri adım attırmaz, yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız.

'FIRAT'IN DOĞUSUNA DAHA FAZLA SEYİRCİ KALAMAYIZ'

İdlib’deki gelişmeler sayıları milyonları bulacak bir tehdidi öne çıkardı. Fırat’ın doğusu ile Suriye topraklarını da güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm gelişmeler bizim istediğimiz güvenli bölge ile muhataplarımızın arasındaki güvenli bölge arasında ciddi farklar olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin Fırat'ın doğusundaki duruma daha fazla seyirci kalma durumu yoktur. Eylül'ün son haftasına kadar Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmak zorundayız. Eylülün sonuna kadar fiilen başlatmakta kararlıyız. Bunu ABD’li, dostlarımızla yapmak en idealidir ama bu olmazsa hazırlıklarımız tamam kendi imkanlarımızla bu işe başlayacağız. Hedefimiz ülkemizdekilerden en az bir milyon Suriyeliyi bu güvenli bölgede iskan etmektir.

4-6 Ekim’de Kızılcahamam’da tüm vekillerimizle bir araya geleceğiz."

Editör: TE Bilişim