Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Sınır ötesi askeri harekatlara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Kobani bitti. İdlib’de, Kobani’de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız” dedi.

Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Terörü yerinde bitireceğiz. Terör Suriye’nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa biz onları içeri sokarak değil kaynağında bitiriyoruz. Kobani bitti. İdlib’de, Kobani’de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. Suni krizlere sürüklenmeye çalışılan bir Türkiye, bırakınız diz çökmeyi, tam tersine yeni bir şahlanış içine girmiştir ve bu şahlanış devam edecektir.

 ‘Yılbaşıyla birlikte enflasyonda iyileşme hızlanacak’

Ekonomiye ilişkin de konuşan Erdoğan, “Küresel krizleri fırsata dönüştürerek ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına çıkaracağız” diye belirtti.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 84,39 olmasına da değinen Erdoğan, “Dün açıklanan kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin belirtilerini gösteriyor. Yılbaşı ile birlikte bu iyileşme hızlanacak önümüzdeki şubat ayından itibaren enflasyon kontrolü kolay bir yere gelecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretine dair ise “Asgari ücret gibi konularda işvereni ve devleti ile gereken fedakarlıkları yaparak çalışanlarımızın haklarını hukuklarını refahlarını ne kadar iyi korursak ortak hedeflerimize o derece hızlı ve güvenli ulaşabiliriz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim