CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini duyurarak "Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değil, bir direniştir" dedi.

Twitter hesabından video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir." notunu düştü.

Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Sevgili halkım. Eşimden az önce bir haber geldi. Bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu, milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400'ü aştı. 'Geri çekin zamları' dedim, çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, su gibidir, hava gibidir, hakkındır elektrik ey halkım! Gelelim can alıcı soruya. 2021'de kaç abonenin elektriği kesildi derseniz; 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone yahu! Kişi değil, abone. Size çektirilen çileye bakın Allah aşkına.

Et ve Süt Kurumu'na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim, Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim, ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum.

 

Editör: TE Bilişim