Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2017-2018 döneminde belediye ve halk otobüslerinin parasının aktarıldığı havuzdan yapılan 5,5 milyon liralık yolsuzluk iddialarına ilişkin Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir belediyesine ait otobüsler ile özel halk otobüslerinin gelirlerinin aktarıldığı hesapta 2017 ve 2018 yıllarında yolsuzluk ve nitelikli dolandırıcılık yapıldığı iddiaları üzerine kamunun zarara uğratıldığı şikâyetleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı’ndan gelen Mülkiye müfettişi durumu raporlaştırmıştı.

Konuya ilişkin Açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Sadece bu yolsuzluk mu? Elbette hayır. Kim bilir daha ne yolsuzluklar, ne vurgunlar ne hırsızlıklar yapılmıştır? İktidarın etkisi altından kalmadan bağımsız yapılacak incelemelerden daha çoooook yolsuzlukların ortaya çıkarılacağına inanıyorum” dedi.

Bozan şunları söyledi:

“Yalnız yolsuzluk yapanlar mı suçlu? Elbette hayır. Biz toplum olarak nasıl bu hale geldik sorgulamak zorundayız? Bozulma ve yozlaşmanın bir zincir haline geldiğini görüyoruz.

Bunları bu görevlere atayanlar, partinin il ve ilçe teşkilatları, yanlışlara göz yumanlar ve denetlemeyenler suçlu değil mi?

Bunlara, seçim meydanlarında alkış tutan, destek veren, kapı kapı oy toplayan, gece namazlarında duaya çağıran ve fetih surelerini alet edenler,  kendilerine İslami! Stk'lar denilen, vakıf, cemaat, hoca, şeyh ve kanaat önderleri suçlu değil mi?

Vaaz kürsülerinde bir cüzdanın, bir cep telefonunu çalmanın günahından bahseden hocalar, alimler, vaizler, şeyhler, bu büyük vurgunlardan neden bahsetmez? Bu kravatlı hırsızların önünde el pençe dururken, vatandaştan onlar için oy isterken, bunların yaptıklarına ortak değiller mi?

Demokratik sistemlerde kamu yönetiminin temel vasıflarından biri şeffaflık ve denetlemedir. Kamu idaresinin halka yönelik bütün işlemlerinin şeffaf ve denetlenebilir olması, hesap verebilirliğin sağlanması, her türlü kamu yolsuzluğunun önlenmesi için şarttır.

Saadet Partisi olarak, şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayan, iç ve dış denetim mekanizmalarını işleten bir yönetim anlayışını esas alınması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Devlet kurumları ve belediyelerinin rant yerleri değil, vatandaşa hizmet yerleri olduğunu gösterecek SAADETLİ günler dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim