Gelecek Partisi Diyarbakır İl başkanı avukat Aydın Altaç, Gelecek Partisi’nin kuruluşunun 2. yılında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Diyarbakır il Başkanı Av. Aydın Altaç, “Ülke olarak da zor bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumunun iyi olmadığını gördüğümüz için genel başkanımız yeni bir parti kurma kararı aldı. Çünkü mevcut hükümetin demokrasi, insan hakları, özgürlükler, eğitim alanında geriye sardığını hepimiz gördük. 84 milyonun göz ardı edildiğini toplum ile paylaştık ve partiyi kurmaya karar vererek, parti kuruluş dilekçemizi verdik. 76 ilinde teşkilatlanmasını tamamlamış ve erken yada zamanında olacak seçime girmeye hak kazanmış bir partiyiz. Diyarbakır’da bütün ilçelerde siyasi faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Yerelde Diyarbakır’ın sorunlarını ve nasıl çözülmesi gerektiğini ve neden kaynaklandığını ciddi bir gayret ve emekle hizmet etmeye çalışıyoruz.  Biz Diyarbakır’da bu gayretleri gösterirken, ülke genelinde de ciddi gayret ve çabalarımız mevcuttur. Mevcut ekonominin çözüntü sebepleri ve nasıl çıkılacağını genel başkanımız toplum ile meseleleri tartıştılar. Bu gayretlerin sonucunda vatandaşlarımız tarafından ciddi bir teveccüh ve karşılık görmekteyiz” dedi.

Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz

Diyarbakır’da 6 partinin bir araya gelerek toplantılar yaptığını anımsatan Altaç, “6 partinin bir araya gelmesi ve Diyarbakır sorunlarını gündeme taşıması son derece önemlidir. Demokratik kültür ve olgunluğun oturması anlamında çok önemlidir. Bir araya geldiğimiz partiler ile sahada rakibiz ancak şehrimizin siyaset üstü sorun ve problemlerinin ve sorunlarının çözümünde kent dinamiklerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Temennimiz bütün dinamiklerin bir araya gelmesi ve ancak bu birlikteliğimiz iktidar partisi ve temsilcilerini rahatsız etmiş durumda. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Varsınlar rahatsız olsunlar.  Onlardan bir özürde beklemiyoruz, o demokratik olgunluk ve tavrı sergilemeye olmadığını düşünüyoruz. Bugüne kadar toplumu yalan ve yanlış bilgiler üzerinden yönetmeye çalıştılar. Ama bizler gerçekleri görüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim