Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının, Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği düşürüldü. Kararın okunduğu sırada Gergerlioğlu, Genel Kurul’da bulundu.

 Karar, okunduğu sırada HDP sıralarından alkışlarla protesto edildi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi kararının siyasi olduğunu belirterek, “Hukuktan vazgeçmeyin, hukuksuzluk hepinizi boğacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Beştaş, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının, Genel Kurul’da okunacağını Meclis Başkanvekili tarafından kendilerine son anda iletildiğini ifade etti.

 Bu durumu saygısızlık ve Meclis’in kendisini inkar etmesi olarak değerlendiren Beştaş, “Dün danışma kurulu yapıldı, bugün yapıldı. Bu mecliste her konuyu konuşuyoruz. Dokunulmazlık ve milletvekilliğin düşürülmesi konusunda bu parlamentonun sicili oldukça bozuldu. Tarihe kara leke çokça eklendi bu konuda. Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri hukuka, anayasaya aykırı bir şekilde düşürüldü. AYM kararı beklenmeden düşürüldü. Yakın bir zamanda AYM kararı ile bir milletvekili Meclise geri döndü. Ama bizim Kocaeli milletvekilimizin başvurusu AYM’de iken tezkere Meclise sunuluyor. Bu dönem iktidar dokunulmazlık ve milletvekilliği düşürülme konusunda dünyada rekor kırmaktadır” dedi.

 AYM kararını bekleyin

 Beştaş, şöyle devam etti:

“Bir haber paylaştığı için hakkında bir dava açıldı. Yargılamanın durdurulması gerekiyor. Yargıtay kendi içtihadını çiğnemiş. Bu kararı yargı vermedi. Bu kararı siyasi iktidar verdi. Bu karar hukuki değil, siyasidir. Yargı kararı olmadığına dair karar okunursa sadece Kocaeli’deki 90 bin kişinin iradesi gasp edilmeyecek. Barışa çağrı yapan bir tweetle milletvekilliği düşürülemez. Kellemiz gitse barışı, çözümü savunmaya devam edeceğiz. Hukuktan vazgeçmeyin, hukuksuzluk hepinizi boğacak. Bu kararı okumayın, AYM’nin kararını bekleyin.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim