Meclis'te basın açıklaması yapan Ömer Faruk Gergerlioğu, HDP'nin barıştan ve hayattan yana olduğunu belirterek silahların bırakılması çağrısı yaptı. Gergerlioğlu, "Bakın ben sözümü açık söylüyorum. Yeter artık diyorum. Yeter artık bu kan, ölüm, gözyaşı, çatışma yeter artık diyorum! Herkes silahları bıraksın diyorum! Yeter artık! Çatışma olmasın! Kan olmasın! Ölüm olmasın! Gözyaşı olmasın!" ifadelerini kullandı.

Gara operasyonu paylaşımları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı, 'Görünmezler' isimli sosyal medya hesabının tehdit ettiği Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gara operasyonunun başarısız olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini belirten Gergerlioğlu; "Biz hayattan yanayız! Biz barıştan yanayız ve en riskli zamanda da olsa doğru bildiğimizi söyleriz, gördüğümüzü söyleriz, bunun için taşlansak da söyleriz!" diye konuştu.

HDP'li Vekil Gergerlioğlu'nun açıklaması şöyle:

“Biliyorsunuz bu hafta çok önemli gelişmeler oldu. Gare Operasyonu sonrası, operasyonun başarısız olduğu gerçeği ortaya çıkmasın diye iktidarın önemli gayretleri oldu! Gare Operasyonu’nu duyduğum zaman Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamasını duyduğum zaman ki ilk açıklama sivil kayıplar olduğu yönündeydi. Konuyu yakından takip eden birisi olarak ölenlerin sivil olmadığını, kaçırılan asker ve polisler olduğunu anladım ve bu konuda sosyal medyada paylaşımlar yaptım.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim