Güneydoğu Ekspres-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Amerika ile Suriye sınırlarımız boyunca yaklaşık 35 km derinliğinde ülkemiz kontrolünde güvenli bölge oluşturma görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlığı toplantısında konuştu. Erdoğan, partisindeki sorunlara ilişkin "Bugün AK Parti'nin kapısından giren herkese bu yol sonuna kadar açıktır. Bu makamlar kimsenin tapulu malı değildir” diye konuştu. AK Parti belediyeciliğini öven Erdoğan, amaçlarının 2024 belediye başkanlığı seçimlerine kadar köklü bir değişimi gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

 ‘Kandil meselemiz kalmayacak’

 “Pençe” operasyonuna ilişkin de konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Her toprağı şehit kanlarıyla sulanan bir ülkede yaşıyoruz. Milli bekamıza yönelik pek çok saldırıyı hamdolsun püskürttük. Suriye sahasındaki operasyonlarımızla, Afrin-Celabrus hattındaki çalışmalarımızla saldırıları bozduk. Kuzey Irak sınırlarımızda Pençe1-2 harekâtlarıyla ilk defa kalıcı çözümler buluyoruz. Bunu başarınca inşallah Kandil diye bir meselemiz kalmayacaktır.

 Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonlar yerlerini de inlerinde etkisiz hale getirdik. PKK denen çıbanbaşını Kuzey Irak’tan atmadığımız sürece bu tür saldırılar ülkemizde devam edecektir. Amerika ile Suriye sınırlarımız boyunca yaklaşık 35 km derinliğinde ülkemiz kontrolünde güvenli bölge oluşturma görüşmelerimiz sürüyor. Ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Rusya’dan satın aldığımız S-400 konusunda Amerika’nın aklıselimle hareket edeceğini umuyorum. Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020’de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. F-35’ten dışlanmak başta olmak üzere tehditlerin hiçbiri bizi alıkoymayacağını bir kez daha ifade etmek isterim. Bu meselede Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalıdır. Biz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek peşindeyiz. Kendi hava savunma sistemlerimizi, harp alt yapımızı geliştirme konusundaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız."

Editör: TE Bilişim