Çocuklarının PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 976 gündür evlat nöbeti tutan 3 aile, Ankara'daki HDP Genel Merkezi önüne giderek "Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Çelenk bıraktıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Celil Bekdaş, "Buraya gelme sebebim HDP Diyarbakır’dan kaçtı, kapattı orayı. Benim oğlum 15 yaşında hastaydı. Burada herkese sesleniyorum 9 yaşındaki, 8 yaşındaki çocuğun dağda ne işi var? Peki bizim evlatlarımız nerede, bilmiyoruz. Benim ne gündüzüm, ne gecem ne bayramım var. HDP her zaman Kürtleri kandırdı" dedi.

"BENİ HİÇBİR GÜÇ BURAYA GETİRMEDİ"

Evlatlarından haber alamadıklarını belirten baba Bekdaş, "Ben burada Türk'üm, Diyarbakır'da Kürt'üm, Trabzon'da Laz'ım. Evladım gelene kadar bu işin peşini bırakmam. Beni hiçbir güç buraya getirmedi, yanan ciğerim buraya getirdi. Ben, Amerikan uşağı değilim, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. HDP'ye söylüyorum, kendine gel, evladımı getir bana." ifadelerini kullandı.

Evlat nöbetindeki aileler tarafından HDP'nin önüne konulmak istenen çelenge engel olmak isteyen ve aralarında HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da olduğu HDP’liler ile aileler arasında gerginlik çıktı. Gerginliğe polis de müdahale etti. Yaşanan gerginliğin ardından HDP’liler Genel Merkez binasına döndü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, milletvekillerinin katılımıyla, partinin genel merkezini ablukaya alan polislere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM), Kadın Meclisi üyeleri ve bileşen partilerin temsilcileri de katıldı.

‘PROVOKASYONU ÜST AŞAMAYA TAŞIMAK İSTEDİLER’

Açıklamayı yapan Günay, “Bugün tekrar partimize yönelik bir provokasyonla karşı karşıyayız. Hepiniz bu süreci sabah takip ettiniz, aslında uzun süredir partimize yönelik provokasyon girişimleri oluyor. Bunu daha önce Diyarbakır'da Van’da denediler, hiç bir yerde başarıya ulaşamadılar. Artık provokasyonunu bir üst aşamaya çıkararak genel merkezimiz önüne gelerek suç işleri bakanlığının emrindeki, kontrolündeki polisler bir provokasyon girişiminde bulundular. Daha önce böyle bir provokasyonla Deniz Poyraz yoldaşımızın katledildiği süreci ördüler” dedi.

Günay, “Hiçbiri ‘hak arıyoruz’, ‘aileyiz’ demesin. Hepsi tamamıyla suç işleri bakanlığının, AKP iktidarının, partimizin siyasi faaliyetlerini engellemeye yönelik provokasyon girişimleridir” ifadelerini kullandı.

HDP İzmir İl Binası’nda katledilen Deniz Poyraz’ı hatırlatan Günay, “Deniz Poyraz katledildiği gün onu korumayan, parti binamızı korumayan polis, bugün 3 provokatörü koruyarak partimize yönelik saldırıda bulundu. Çalışanlarımızı darp etmiş, arkadaşlarımızı yaralamışlardır” dedi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

HDP Genel Merkezi önünde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, slogan atan 6 kişi gözaltına alındı. HDP binasının önündeki gerginlik devam ederken, polis biber gazı kullandı.

İKİNCİ GERGİNLİK

HDP önünde yapılan basın açıklamasının ardından parti önünde ikinci kez gerginlik yaşandı. Polis, ‘HDP halktır, halk burada’ sloganı atan partilere müdahale etti. Çıkan arbedede birçok HDP’li gözaltına alınırken polis, HDP binasının bulunduğu Büklüm Caddesi boyunca yolu kapattı.  

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim