DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 23 Şubat’ta yapılacak olan büyük kongre öncesi son toplantısını gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli başkanlığında yapılan MYK’nin gündemini kongre hazırlıkları, Mutabakat Komisyonu’nun çalışmaları ve Ortadoğu’daki gelişmeler oluşturdu.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MYK’de iki dönem kuralının ilkesel olarak esnetilmemesi yönünde karar alındı. İki dönem kuralına takılan 20 HDP yöneticinin partinin komisyonlarında görev alması bekleniliyor.

 HDP’de iki dönem kuralına takılan isimlerden bazıları şöyle: “Parti Sözcüsü Günay Kubilay, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış.”

 Kongre çalışmaları

 Mutabakat Komisyonu'nun yürüttüğü çalışmalarda Parti Meclisi ve yönetim kadrolarına yer alacak isimlerin de netleşmeye başladığı belirtildi. Yapılan başvuruların Mutabakat Komisyonu tarafından değerlendirildiği ve bazı önemli isimlere de komisyonun teklif götürdüğü, görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Teklif götürülen isimler arasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eski Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun olduğu öğrenildi.

 PM'ye yapılan başvurular bugün son bulacak. Önümüzdeki hafta içerisinde başvurulara ve götürülen tekliflere ilişkin görüşmeler tamamlanacak.

  Mutabakat Komisyonu tarafından yapılan tartışmalarda HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yeni dönemde de tekrar görev alması yönünde eğilim olduğu öğrenildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim