Açlık grevlerine ilişkin konuşan Saruhan Oluç, taleplerin yerine getirilmesinden ve açlık grevlerinin bitirilmesinden memnun olduklarını kaydetti.

Açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonuçlanmasının çözüm süreci olarak değerlendirilmesine de değinen Oluç, "Bunun çözüm süreci veya ona benzer bir durumla alakası yoktur, tamamen açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik atılan adımlarla ilgilidir. Bunu net olarak ifade ediyoruz" dedi.

Dün itibariyle açlık grevleri sona erdi. Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven 200’üncü gününe girmişti. 6 ayı aşkın bir süredir cezaevlerinde, yurt içinde ve dışında açlık grevleri sürüyordu,  bir ay önce ölüm oruçları başlamıştı, neyse ki daha fazla sağlık ve can tahribatına neden olmadan açlık grevcilerinin hukuki talepleri yerine geldi. Biz bu durumdan memnunuz, açlık grevcilerinin taleplerinin yerine gelmesinden de memnunuz. Bu demokratik kamuoyununun da ailelerin de bizlerin de önemli bir beklentisiydi. Bu adımın atılmasını önemli bulduk. 4 vekil arkadaşımız açlık grevindeydi Leyla Güven dışında. Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç. Arkadaşlarımızın hızla sağlıklarına kavuşarak Meclis’teki çalışmalarına başlayacağını umuyoruz. 

Açlık grevinde ve ölüm orucunda olanların tedavilerine dün akşam başlandı. Hastanelere sevk edilenler oldu. Sağlık sorunları tespit ediliyor. Hastane ve cezaevi yönetimlerinden soruna duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Bakanlıkların soruna duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Bir an evvel herkesin sağlığına kavuşması bizim önemli bir beklentimiz ve talebidir. Bütün bu süreçte bizimle birlikte olan, desteğini esirgemeyen demokratik ve vicdan sahibi insanlara, çözüm için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. İç ve uluslararası hukuk açısından avukat görüşmelerinin yapılabilir hale gelmesi önemli bir adımdır. 

Editör: TE Bilişim