DİYARBAKIR – Halkların Demokrasi Partisi  (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alkömen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile HDP Diyarbakır İl Yönetimi Gazetemiz Güneydoğu Ekspres Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Ercan Akkar ile İmtiyaz Sahibi Hüsnü Pervane’yi ziyarette bulundu.

Ziyarette Türkiye’deki süreci ve HDP’nin geldiği aşamayı değerlendiren HDP Martin Milletvekili Pero Dündar, AK Parti’nin vekillikleri düşürerek, HDP’yi pasifize etmek istediğini, CHP’ye de mesaj verdiğini söyledi.

HDP Milletvekili Pero Dündar, hem Diyarbakır’daki kurumlarda temasta bulunmak, hem de parti olarak bu bölgedeki insanlarla fikir jimnastiğinde bulunmak için kentteki kurumları ziyarette bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“İktidar seçimlerden aldığı olumsuz sonuçlardan kaynaklı HDP’ye bu kadar yöneliyor. Gündemde de sürekli bir erken seçim tartışmaları var. Ama AK Parti kendi gücünü gördükçe erken seçimi gündeme koyar, zayıf düştüğü anda da erken seçim yok diyor. Ama yok dediği zaman da o şeyin gerçekten olmayacağı anlamına da gelmez, bu güne kadar neye yok dediyse hepsini yaptı. Türkiye’de yaşanan sorunları Mecliste de çırpınışlarla izah etmeye çalışıyorlar.”

HDP’nin durumunu da değerlendiren Dündar, “Şuan HDP’nin kontak kurduğu kesimlere yöneliyorlar. Bunlardan birisi de CHP’dir. CHP’ye de sürekli mesaj veriyorlar. İyi parti de, CHP/HDP ve MHP ile AK Parti arasında bir denge konumunda. HDP yok muş gibi davranıyorlar. Ama tüm gündemleri de HDP ile ilgili.  Çünkü HDP içinde sadece Kürtler yok, birçok kesim yer alıyor. Yapılan bütün müdahalelere rağmen HDP eksik ve yetersiz yanlarıyla da mücadelesini en güçlü şekilde yürütmeye çalışıyor” ifadesinde bulundu.

AK Parti’de bir rota değişikliği var

AK Parti’nin yaşadığı süreci değerlendiren Dündar şu iddialarda bulundu:  “Şuan AK Parti çok zor durumda. Bu hastalığı bile fırsata çeviriyor. Bu da onu yaşadığı krizden çıkarmaya yetmiyor. Kendi içerisinde de bir didişme ve çekişme yaşıyor. Kimisi Süleyman Soylu’nun istifasının içte bir darbe olarak değerlendirdi. Erdoğan’ın da bunu gördü ve durdurdu. Soylu istifasıyla beni artık görmezden gelemezsinizi göstermek istedi. Atanan yeni valiler de İçişleri Bakanlığı’nın personelindendir.

AK Parti de bir rota değişikliği var. Bu rota değişikliği birçok kişinin canını acıtacak ve bedeller ödenecek. Psikolojik olarak toplumu rehin almaya çalışıyor. Altyapısını oluştururken hem kendini, hem de toplumu buna ikna etmeye çalışıyor. Ak Parti gidiciydi, bu hastalıkla ömrünü uzattı.”

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ise, bugün Hakkari ve Edirne’den başlayacak yürüyüşlerine değindi. HDP'nin 15 Haziran'da Hakkari'den yola çıkacak olan heyetin, 17 Haziran’da Diyarbakır'da olacağını söyleyen Ceylan, heyeti güçlü bir şekilde karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

18 Haziran günü Diyarbakır merkez ve ilçelerinde halkla buluşmalarının devam edeceğini ifade eden Ceylan, 19 Haziran'da ise Hakkari'den gelen heyeti Diyarbakır'dan Adana'ya doğru yolcu edeceklerini söyledi.

Tüm demokratik kesimlere çağrıda bulunan Ceylan, "Toplumsal mutabakatı ve ittifakları büyütmek için HDP öncüdür. Bu süreçte partimize sahip çıkma anlayışından zerre kadar tereddüt etmedik. Bu yürüyüşe hep beraber sahip çıkma davetini yineliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim