DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi’nin 11-12 Eylül’de Ankara’da yaptığı Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası alınan kararla “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Buluşmalarda siyasetçiler, ülke siyaseti, yargı, ekonomi, dış politika, hak ihalleri gibi konularda bilgilendirmelerde bulunulup, halkın görüş ve önerilerini dinliyor.

Diyarbakır’da HDP il ve ilçe yönetimleriyle birlikte sahaya inen Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, kampanya kapsamında düzenledikleri halk buluşmalarından izlenimlerini paylaştı. Tosun, başlattıkları kampanya kapsamında ilçelere bağlı yüzü aşkın köyde halkla bir araya geldiklerini ifade etti.

Buluşmalarda halkın HDP’yi sahiplenişine tanık olduklarını dile getiren Tosun, partilerinin “Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu” başlıklı 11 maddelik “Demokrasi Tutum Belgesi” nin ardından çalışmaların daha verimli ve heyecanlı bir hal aldığını kaydetti. Tosun, buluşmalarda Türkiye'de mevcut siyasi anlayışı ve sistemi değiştirmek amacıyla kamuoyuna deklare ettikleri “Demokrasi Tutum Belgesi” ni de anlattıklarını ifade etti.

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın halkın öfkesine neden olduğunu aktaran Tosun, ziyaretlerde halkın kendilerine “Olası yönelimlere karşı biz yine buradayız” dediğini, partilerinin Kobane Davası bahanesiyle kapatılmak istenmesini ise “kumpas” olarak değerlendirdiklerini paylaştı. Tosun, “Halk her şeyin farkında. HDP’ye kumpas kurarak kapatma girişimleri artık boşa düştü. Bunu gördük. Hiçbir güç halkın iradesini kıramaz” ifadelerini kullandı.

Buluşmalarda daha önce AK Parti’ye oy vermiş seçmenlerle de bir araya geldiklerini söyleyen Tosun, bu seçmenlerin kendilerine “Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik, şimdi bu halde olmazdık” dediğini öne sürdü. Tosun, sözlerine şöyle devam etti: “Köylüler, ‘Ülkede eğitim, sağlık ve ekonomi, ekoloji çökmüş’ diyordu. İnsanlar artık 20 yıllık iktidarı bütün çıplaklığı ile görüyor, kabul etmiyor.” (M.A)

Editör: TE Bilişim