Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye, birçok çevreden yoğun katılım gerçekleşti. Kongrede HDP’nin Eşgenel Başkanlığına Pervin Buldan ve Mithat Sancar seçildi. Kongreye AK Parti’den ayrılarak parti kurma aşamasında olan Ali Babacan’ın mesajı ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde katılım sağlaması dikkati çekti.

Aralarında şair Ahmet Telli, yazar Oya Baydar ve Fikret Başkaya’nın da olduğu birçok aydın da kongrede yerini aldı.

  Babacan mesaj gönderdi

 Kongreye CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün katıldı. Davet gönderilen İYİ Parti’den kongreye katılım olmadı.

 AKP’nin kurucularından ve yeni parti kuruluşu sürecinde olan Ali Babacan, kongreye mesaj gönderdi. Babacan, mesajında şunları ifade etti: “Sayın Pervin Buldan ve Sayın Sezai Temelli, Halkların Demokratik Partisi’nin 4’üncü Olağan Büyük Kongresine davetiniz için teşekkür ederim. Kongrede alacağınız kararların ülkemizin demokrasisine ve toplumumuzun huzuruna katkı vermesini ümit ediyorum. Bu vesileyle selamlarımı iletiyor, kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum.”

 Enternasyonalist dayanışma

 Kongreye katılım sağlamayan uluslararası alandan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin videolu mesajları kongreye yayınladı.  Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas’un videolu mesajı Kongre’de alkışlandı.

 Kongreye uluslararası katılım sağlayanların isimlerini HDP Dışişlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy okudu. Kitle enternasyolist dayanışmayı okunan isimleri ayakta alkışlayarak gösterdi.

 28 ülkeden katılım

 Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avusturalya, Lübnan,Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk HDP kongresine katıldı. 

 Kongreye, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Ortadoğu'dan çok sayıda kadın örgütü katıldı.

 Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklar arasında. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim