Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yeni dönem politikalarını belirlemek üzere parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki seçimler için siyaset alanında tartışmalar yürütüldüğünü ve bazı hesaplar yapıldığını ifade eden Buldan “Buradan çok net olarak şunu söylemek isterim. Kadınların dâhil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Kadın mücadelesini büyütmek üzerine kurulu olan ve bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum almaktayız. Cumhur İttifakı da bilsin Millet ittifakı da. Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün” şeklinde konuştu.

Kadın Meclisi’nin toplantısı vesilesiyle bir arada olduklarını dile getiren Buldan, konuşmasının devamında kadınların mücadelesini selamlayarak, “Yarınlar biz kadınların onurlu mücadelesi ile özgürleşecek. Tekçi iktidar da büyüyerek gelen kadın mücadelesinin gücünü görmektedir. Özgür sözünü, demokratik eylemini sakınmayan her kadın bu iktidarın fobisi haline gelmiştir. Bu nedenle özellikle son yıllarda en telaşlı savaşlarını kadınlara karşı vermektedirler. Ve çaresizlik içinde kaldıkça bu saldırılarını da tırmandırmaktadırlar” dedi.

‘BOYUN EĞDİRME ÇABASI KADIN KİMLİĞİNEDİR’

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınması esnasında gördüğü kötü muameleye ve kameralar önünde başının zorla eğdirilmeye çalışılmasına değinen Buldan, şunları söyledi:

“Kadın siyasetçilerden, kadın belediye eş başkanlarımıza, kadın mücadelesi emektarlarından kadın sanatçılara, emekçilere kadar her kesimden kadına saldırıyı bir görev olarak önlerine koydular. Özellikle kadın vekilimiz Semra Güzel’i işkence uygulamaları ile gözaltına almaları ve vekilimize boyun eğdirmeye çalışmaları kadın kimliğine boyun eğdirme çabasıdır. Kürt’e boyun eğdirme çabasıdır! Demokratik siyasete boyun eğdirme çabasıdır. Buradan kendilerine bir kez de ben ifade edeyim. Semra Güzel halkımızın ve kadınların iradesidir. O iradeye boyun eğdirmek hiç kimsenin hele ki, gırtlağına kadar suça bulaşmış olanların hiç harcı değildir, olamaz da! Boyun eğdirmeye çalıştıkları kadınlar alnı ak, başı dik bir şekilde yürümeye devam edecektir. Buradan bir kez daha Semra Güzel arkadaşımıza Kadın Meclisimiz adına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.”

‘ORTAKLARIYLA TAM BİR BATAK DÜZENİ KURDULAR’

“Bugün bizlere baş eğdirmeye kalkışanlar bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Utanmasını bilselerdi şayet kendi başlarını saklayacak yer ararlardı. Nitekim ortaya koydukları ülke gerçekliği tam olarak bir enkazdır. İçler acısı bir enkaz. Hukuka sırtını dönmüş, çözüm imkânını elinin tersiyle itmiş, başlattığı tecrit politikası ile ülkenin tamamını tecrit altında tutmayı bir sistem olarak benimsemiş bu iktidarın bu ülkenin yararına bir faaliyet yürütmesi elbette ki imkânsızdır. Kurdukları kirli düzen içerisinde türlü suç ortaklıkları ile ülkeyi yağma alanına dönüştürdüler. Ulus ötesi şirketleri, beşli çeteleri, bürokratları, hiçbir suçu kovuşturmayan yargısı, kirli medya odaklarıyla tam bir batak düzeni kurdular.”

‘DERTLERİ BU ÜLKENİN NASIL YÖNETİLECEĞİ DEĞİL, NASIL SOYULACAĞIDIR’

“Batak düzenlerini organize yolsuzluk, organize hırsızlıkla kurdular. Dertleri bu ülke nasıl yönetileceği değil bu ülke nasıl soyulacağıdır. Nitekim yaptıkları da ortadadır. Ülkeyi değil, organize yolsuzluklarını, soygun düzenlerini yönetiyorlar. Sarayın içerisinden inanılmaz büyüklükte rüşvet ve yolsuzluklarla talan vuruluyor.”

‘SUÇLAR İFŞA OLUYOR, SARAY’DAN ÇIT ÇIKMIYOR’

 “Bu suçlar gün be gün belgeleri ve kanıtları ile ifşa oluyor. Saraydakinden ise çıt çıkmıyor. Çıkmış hakkını demokratik bir biçimde arayan öğretmenlere, işçilere, kadınlara saldırmayı bir hak olarak önlerine koymuş ve saldırıyorlar.”

 ‘ÖĞRETMENLERE AĞZA ALINMAYACAK LAFLAR SÖYLÜYORLAR’

 “Bu ülkenin demokrasisinde önemli bir yeri olan öğretmenlere ağza alınmayacak laflar söylemeyi kendilerine bir görev görüyorlar. Çapulcu musun diye hakaret ediyor! Suçları, hukuksuzlukları, yolsuzlukları arttıkça toplumun tüm kesimlerine karşı saldırıyorlar. Saldırdıkça suçlarının üzerini kapatacaklarını zannediyorlar. Ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki nereye dokunsan elinde kalıyor. TL’nin değerini maliyetinden daha ucuz hale getirdiler. Ülke refah kaybında 3. dünya ülkelerini hızla geride bırakıyor. Her ay büyüyen bütçe açığı yolsuzluğa, şatafata, saraya dağ olsa dayanmaz dedirtiyor. TÜİK’in gerçeği gizleyerek açıkladığı aylık enflasyon oranıyla gerçek enflasyon arasında dağlar kadar fark var.”

 ‘SARAY KURUMU TÜİK’E SESLENİYORUM; HAKKINI YEDİĞİNİZ HER YURTTAŞIN HESABINI VERECEKSİNİZ’

 “Saray kurumu TÜİK’e buradan sesleniyorum. Sarayda enflasyon yok biliyoruz ama halkın bütçesinde, cebinde yangın var. İnsanlar açlık sınırında bir yaşam standardına dahi erişemiyorlar artık. Çünkü yalanlarınızla, sahte enflasyon oranlarınızla toplumu yoksulluk ve açlık sınırının altında bırakmanın dalaveresini sizler çeviriyorsunuz ve topluma karşı suç işliyorsunuz. Sırtınızı dayadığınız saray bugün sizi koruyabilir. Fakat inanın ki sonsuza dek korumayacak. Hakkını yediğiniz her yurttaş için mutlaka ve mutlaka adalet önünde hesap vereceğiniz günler mutlaka gelecektir.

Ortaya konulan bu ekonomik çöküşün en ağır halini hiç şüphe yok ki kadınlar yaşamaktadır. Her bir rüşvetin, her bir yolsuzluğun bedelini kadınlar ağır yoksulluk olarak ödemektedir. Kadınlar işsiz, kadınlar güvencesiz, yaygın oranda kadınlar yoksuldur. Bu durum erkek siyasetin kadınlara uyguladığı bilinçli bir ekonomik şiddettir. Bir diğer taraftan kadına yönelik çok boyutlu şiddet ve suçlar da ağırlaşarak devam etmektedir. Cinsiyet temelli bu suçların devasa artış oranlarından ve yaygınlaşmasından AKP iktidarı ve ortakları sorumludur. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayan ve erkek şiddetiyle mücadele edecek olan mekanizmaları güçlendirmek yerine cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren ve erkek şiddetine çanak tutan, yol açan mekanizmaları işletenler kadına yönelik bütün suçların teşvikçisidir, destekleyicisidir, yol açıcısıdır."

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim