Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken indirim müjdesini verdi. Petrol fiyatlarının çakılmasının ardından beklenen benzin ve motorin indirimi başladı.

Akaryakıtta indirim müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız."

Bir depoda 30 lira fark edecek

İndirimin ardından ortalama bir otomobilin 55 litrelik benzin deposunu doldurmak için yaklaşık 30 lira daha az ödenecek. Petrol dün 31 dolara gerileyerek 1991 Körfez Savaşı'ndan bu yana en büyük günlük kaybını yaşamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'daki Putin görüşmesi öncesi kapıda 2 dakika bekletildiği yönünde Rus medyasının yayınladığı görüntüler için ilk kez konuştu ve "Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez" dedi.

Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları:

 “AB ile yeni bir süreç başlatabiliriz. Bunun için biz pek çok adım attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. AB Başkanları, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve AB'nin yavaş hareket ettiğini kabul ettiler.

İdlib, Suriye ve mülteci krizi bizden daha ziyade AB için bir irade ve liderlik testidir. İdlib'de büyük bedeller ödeyerek ateşkes sağladığımız ve sivilleri koruma altına aldığımız bir dönemde AB de üzerine düşeni yapmalıdır. Geçici bir ateşkes de olsa iyi gidiyor, 4 günü doldurduk. Temennim odur ki bu şekilde devam eder ve kalıcı ateşkese dönüşür.

 (Yunanistan'ın sığınmacılara karşı tavrı) Sınır hattında takındıkları tavrın cinayet olduğunu bilmeleri lazım. Bunların hesabını soracağız. Yunanistan'a teklifimdir, kapılarını açsın. Bu insanlar Yunanistan'da kalıcı değil. Avrupa'nın diğer ülkelerine geçip gitsinler.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim